Bezchybná pleť: kouzlo perfektního tónu obličeje

redakce
Komerční článek
|
11. 01. 2021
|
Vizážisté učí, že dokonale sjednocená pleť je základem každého líčení. Bez ní i krásně namalované oči a zářivě svůdné rty tak trochu ztratí své uhrančivé kouzlo. Bezchybná pleť je právě to, co potřebujete k jednoduše dokonalému vzhledu.

Jak si vybrat ideální make-up?

Pamatujte si, že make-up by měl splývat s vaším tónem pleti, jen v takovém případě bude pokožka vypadat přirozeně. Nezapomeňte také, že úkolem make-upu není skrývat nedokonalosti v podobě akné a zarudnutí nebo proměňovat pleť, ale sjednotit tón, osvěžit vzhled a vytvořit základ pro další líčení. Teprve když je pleť vyrovnaná, můžete začít experimentovat s texturami a leskem. Vizážisté doporučují, abyste vždy zkontrolovali, jak odstín zvoleného make-upu vypadá v přirozeném světle. Taková kosmetika by měla být zakoupena pouze v případě, že po aplikaci na čelo a lícní kosti bezchybně splyne s přirozeným tónem pleti.

Nikdy nezanedbávejte stínování, to je podstata líčení. Pokud děláte denní líčení, nezapomeňte ho zkontrolovat v přirozeném světle. Rozdíl mezi tím, co vidíte na světle umělém, a tím, co lidé kolem vás uvidí na ulici, může být velmi významný.

make-up-1209798_1920_1.jpg

Mít krásnou pleť není tak složité.
redakce

Jak aplikovat make-up: houbičkou, štětcem nebo prsty?

Co použít při nanášení make-upu? Jedná se spíše o vaše zvyky a zkušenosti, protože různí profesionální vizážisté používají různá příslušenství. Jaký je rozdíl? Pokud aplikujete make-up prsty, pak snadněji pochopíte, jak dobře je produkt rozetřen. Pomocí houbičky můžete na pokožce vytvořit opravdu tenkou a lehoučkou vrstvu make-upu.

Profesionální vizážisté používají všechny pomůcky v závislosti na situaci. Pro majitele mastné pokožky by bylo vhodnější použít houbičku, pro suchou je naopak vhodnější make-up nanášet prsty. V posledních letech se objevila tendence používat štětce na nanášení make-upu. Pro tento účel se používají různé štětce, a to jak s umělými, tak přírodními štětinami. Pokud máte málo času na nanášení make-upu, vždy zvolte houbičku, tímto způsobem snadno docílíte perfektního výsledku.

Postup nanesení krok za krokem

Make-up naneste nejprve na hřbet nosu a rozetřete směrem ke špičce nosu, poté se přesuňte k zóně růstu vlasů a od středu čela k spánkům. Pak rozetřete produkt na tvářích a od nosu se přesuňte dolů k bradě.

Proč klademe tak velký důraz na stínování? Protože hustá vrstva make-upu nejenže vypadá nepřirozeně, ale podtrhuje množství nanesených produktů (vždy se naopak snažíme správně zdůrazňovat lehkost líčení a nepřehánět to s množstvím). Silná vrstva navíc snižuje trvanlivost make-upu.

A je to. Nyní znáte tajemství, díky nimž bude vaše pokožka vypadat úžasně a perfektně za každé situace!

Související články