Lenka (32): „Byla jsem jenom služka a chůva jeho dětí.“

bigstockphoto.com
|
20. 08. 2020
|
Lenka poznala muže, který pro ni byl oním princem na bílém koni. Na koni sice nejezdil, zato ji uhranul svým charismatem a smyslem pro humor. Navíc měl dvě krásné děti, po kterých Lenka toužila, ale vlastní mít nemohla. Něco se ale bohužel pokazilo…

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která nám ho do redakce zaslala e-mailem. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna – pozn. redakce.

Dokonalost sama

„Petr pro mě byl ztělesněním dokonalosti. Takového muže jsem si vysnila v těch nejtajnějších snech a najednou přede mnou stál z masa a kostí. Na partnery jsem dosud bohužel neměla štěstí. Jeden bývalý byl chronický lhář, druhý vášnivý gambler. Třetí nešel pro ránu daleko a čtvrtý nenechal bez povšimnutí žádnou sukni. Když jsem proto poznala Petra, měla jsem se pochopitelně na pozoru.

Připadala jsem si jako princezna

Dny a měsíce ale ubíhaly a nic nenasvědčovalo tomu, že by Petr pil, hrál automaty nebo si nenechal ujít příležitost ošustit nějakou sukni v okolí. Když mě po půlroční známosti požádal o ruku, neváhala jsem ani chvíli. Týden na to jsem se odstěhovala do jeho obří vily za Prahou a spřádala plány na spokojený rodinný život. Byla jsem neuvěřitelně šťastná a připadala si jako princezna.

Budeme rodina!

šestiletými dvojčaty Mirkem a Markem jsem od začátku vycházela bez problémů. Děti jsem milovala, bohužel osud mi je nedopřál. Proto jsem brala možnost starat se o dva rozpustilé kluky jako požehnání a zároveň možnost mít tak trochu netradiční rodinku. Petr měl s bývalou manželkou kluky ve střídavé péči, proto byly týden u nás a týden u jeho ex, se kterou ale stále nebyl rozvedený.

Do rozvodu se Petr nehrnul

Důvodem prý byly tahanice o Petrův majetek, který rozhodně nebyl malý. Bohužel ho nabyl už během svazku s manželkou a z toho důvodu se do rozvodu nehonil. Dlouhou dobu mi to nevadilo, věděla jsem, že ti dva se kontaktují jen ohledně dětí a souvisejících náležitostí. Časem jsem ale začala na Petra tlačit.

Chybí nám manžel a tatínek

Čím dál častěji totiž byl mimo domov a přestával se věnovat nejen mě, ale především dvojčatům, které oslavily osmé narozeniny. Starat se o ně, vařit pro celou rodinu a následně věnovat čas přípravě do školy mi zpočátku nevadilo. Když se ale Petr přestal do chodu domácnosti zapojovat úplně, začala jsem pátrat po příčině. Několikrát jsem se snažila si s Petrem promluvit. Uzavřel se ale do sebe a komunikovat odmítal.

Předvánoční přípravy se zvrtly

Ten osudný den si pamatuju, jako by to bylo včera. Bylo před Vánoci, venku sněžilo a já s kluky zrovna zdobila vánoční perníčky. Vánoční koledy a magickou náladu přerušil drnčící zvonek. Myslela jsem, že se vrací Petr ze služební cesty v Německu, kde předchozí týden pobýval. Ve dveřích ale stála jeho ženapokročilém stádiu těhotenství. Chtěla se mnou mluvit, proto jsem ji pozvala dál.

Těhotná (ex)manželka

Petr k ní má prý poslední rok velice blízko a dítě, které čeká je jeho. O mně se před ní vyjadřoval jako o hospodyni a chůvě jejich dětí. Nikdy mě prý nemiloval a ani to nemá v plánu. Když jsem jí v záchvatu pláče ukazovala zásnubní prsten, vysmála se mi. Vzít si mě nikdy neplánoval. Mám si prý sbalit svých pět švestek a vypadnout z jejich domu.

pregnant-1245703_1280.jpg

Tenhle vztah byl pořádně zapeklitý.
bigstockphoto.com
Těhotná exmanželka ve dveřích? To nechceš.

Moc práce a naivní holka „po ruce“

Zůstala jsem sedět jako opařená. Když Petr dorazil domů, uhodila jsem na něj. Ani nezapíral, prý potřeboval trochu času, aby si to v hlavě urovnal a zároveň měl spoustu práce, pro kterou se nemohl věnovat domácnosti ani klukům. Ze začátku to prý se mnou myslel vážně, postupem času ale zjistil, že ženu, s níž se měl rozvádět, a matku svých dětí stále miluje. Omlouval se, ale já už nechtěla nic slyšet.

Služka, hospodyně, kuchařka a chůva

 Ještě ten den jsem se sbalila a odešla bydlet ke kamarádce. Připadala jsem si jako naprostá blbka, která dva roky „pracovala“ jako hospodyně, kuchařka, uklízečka a chůva bez nároku na odměnu. Na muže jsem zanevřela a s Petrem ani dvojčaty se dnes už nestýkám. Tahle lekce mě pořádně vyškolila,“ uzavírá své vyprávění Lenka.

Co říkáš na zkušenosti jedné z našich čtenářek? Znáš někoho, kdo má podobnou? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem.

Související články