5 důvodů, proč vidět filmovou Krásku a zvíře

Bigstockphoto
|
05. 04. 2017
|
Je to milé, inspirativní, dojemné, romantické a nesmírně kouzelné! Řeč je o filmové novince Kráska a zvíře, která by neměla uniknout tvé pozornosti. Máme tady rovnou 5 důvodů, proč na tuhle pohádkovou parádu zamířit s kamarádkou, kocourem nebo maminkou. A klidně rovnou dvakrát!

Hraná adaptace filmové klasiky Kráska a zvíře chytne za srdce nejenom zarputilé romantiky a milovníky muzikálových inscenací. Svůj „kousek ráje“ si z tohohle okouzlujícího představení odnese téměř každý bez rozdílu. Co nás na něm zaujalo nejvíce? Následující…

Emma Watson jako překrásná Belle

Do role prosté, avšak chytré a krásné Belle byly původně zvažovány herečky Emma Roberts a Kristen Stewart. Nakonec se však režisér rozhodl pro Emmu Watson – představitelku Hermiony z nesmrtelných příběhů o Harry Potterovi, což se vzápětí ukázalo jako perfektní volba. Herecká role Emmě doopravdy sedla. A protože ve filmu dostává prostor i co se zpěvu týče, na starost si ji vzala sama Paige O'Hara, která svůj hlas propůjčila Belle v animované verzi příběhu.

Emma je okouzlující nejen při svých četných rozmluvách s Gastonem, který ji nevybíravě uhání, ale i v zámku samotného Zvířete, kde obléká přenádherné šaty ušité z 55 metrů velmi lehké saténové žluté organzy, která byla nazdobena 2 160 křišťály Swarovski! Romantický tanec uprostřed sálu plného plápolajících svíček je dokonalým audiovizuálním zážitkem.

Luke Evans jako neodolatelný Gaston

Pokud se chceš pokochat pohledem na opravdu pohledného kocoura, pak zkrátka musíš Krásku a zvíře vidět! Luke Evans jako neodolatelný Gaston je v téhle filmové inscenaci dokonalým ztělesněním mužnosti i dívčích snů. Testosteron z tohohle fešáka doslova stříká na míle daleko, takže dáme ruku do ohně za to, že si scény s ním parádně užiješ.

Legendární je i kabaretní vystoupení v místním hostinci, během kterého oceníš nejen zpěv jeho a parťáka LeFoua, ale také dokonalé taneční kreace, které jsou pro tento snímek typické. Menší nedokonalostí na jinak bezmračném nebi je skutečnost, že představitel fešáka Gastona je ve skutečnosti gay. Můžeme fňukat teď nebo až potom?

Dan Stevens jako charismatické Zvíře:

Možná tě první setkání se Zvířetem vyděsí, na konci filmu si ale budeš tak nějak podvědomě přát, aby se v prince nikdy neproměnil. Během více než dvouhodinové stopáže si totiž zvykneš nejen na jeho obří tělo porostlé srstí, ale i neudržované drápy a hrubé způsoby, které si však Belle rozhodně nenechá líbit.

Velmi oceňujeme práci s vývojem charakteru hlavní postavy. Z původně marnotratného a povrchního princátka se během filmu vyklube charismatické a citlivé zvíře milující literaturu, které bude chtít doma každá z nás. I s ocasem a nechutnými zlozvyky během stravování.

Soundtrack (nejen) od Celine Dion

Film Kráska a zvíře jsme viděli jak s českým dabingem, tak v původním znění. Smekáme a hluboce se klaníme před zpěvem Emmy Watson i Dana Stevense. Jediné, co nás na filmu nepříjemně zaskočilo a překvapilo, byl způsob překladu anglických textů do české podoby. Moc dobře nerozumíme tomu, proč je potřeba, aby se titulky rýmovaly.

Z písně, která hrála Belle a Zvířeti k tanci ve vyzdobeném tanečním sále, se stal hit prakticky ihned po uveřejnění. O nahrání písně, k níž je dostupný i pohádkový videoklip, se zasloužila Ariana Grande a zpěvák John Legend. Závěrečnou píseň má pak „na svědomí“ neodolatelná Celine Dion.

Lokace a oživlý nábytek

Pokud vás nezaujmou herci ani hudba, pak vás jistě potěší lokace, v níž se film natáčel. Dokonale minimalistická francouzská vesnička, hluboký les plný krvežíznivých vlků, a především kouzelný zámek Zvířete vás donutí opětovně smeknout před uměním tvůrců této pohádkové balady.

Samotnou kapitolou je však oživlý nábytek v zakletém zámku. Za zmínku jistě stojí i upovídaný svícen jménem Lumiére i rozvážný Clockwork. Roztomilý je i malý šálek Chip a paní Konvičková.

Ale nepředbíhejme! Pokud chceš alespoň na chvíli uniknout ze stereotypu, všedních povinností a každodenních útrap, na Krásku a zvíře se vyplatí kouknout. U závěrečných titulků se pravděpodobně stejně jako my přistihneš, jak si v duchu přeješ, aby tahle kouzelná podívaná nikdy neskončila

Už jsi Krásku a zvíře viděla nebo se na ni teprve chystáš?

Související články