Kam vyrazit na dámskou jízdu? Naplánujte si pobyt v Luhačovicích a odpočiňte si

Zbynek1 / Shutterstock
|
27. 05. 2023
|
Plánujete s kamarádkami dámskou jízdu, během které si odpočinete? Užijte si parádní relax v největších moravských lázních. Kde se dá v Luhačovicích ubytovat, co v nich podniknout a kam vyrazit dál?

Základní informace o Luhačovicích

Luhačovice leží na Moravě a jsou známým a oblíbeným lázeňským městečkem. Nejčastěji se do Luhačovic jezdí léčit pacienti s onemocněním dýchacího ústrojí, trávením a obezitou. Součástí léčebných pobytů je samozřejmě také konzumace pramenů. Těch přírodních v Luhačovicích vyvěrá šest, ale kromě nich se v lázních nachází i desítky dalších, které jsou navrtané.

Kde se v Luhačovicích ubytovat?

Než naplánujete, co vše budete v Luhačovicích podnikat, podívejte se na možnosti ubytování a zarezervujte si ho dopředu. Nabídka ubytování Luhačovice vás rozhodně příjemně překvapí. Pokud nechcete bydlet přímo v některém z lázeňských domů, můžete si pro svou dámskou jízdu vybrat penzion, apartmán anebo třeba i soukromí chaty, kde budete moci nerušeně popíjet moravské víno nebo místní prameny a povídat si až do rána.

Co v Luhačovicích podniknout?

Jakým aktivitám se během dámské jízdy v Luhačovicích můžete věnovat?

V nepříznivém počasí můžete:

  • navštívit městkou plovárnu,
  • ochutnávat prameny v kryté části kolonády,
  • prohlédnout si zámky Luhačovice a Nový Světlov,
  • zajít do restaurace či kavárny na brunch, oběd či večeři,
  • dopřát si alespoň jednu léčebnou proceduru nebo masáž.

Jak naopak strávit slunečné dny?

  • Projděte si luhačovickou přehradu.
  • Loudejte se kolonádou a obdivujte místní architekturu.
  • Zajděte to místního rozlehlého parku.

I přesto, že Luhačovice jsou poměrně malým městem, mají rozlohu pouhých 33 km2, a počet obyvatel mírně přesahuje 5 000, rozhodně je zde spousta míst, jenž navštívit a řada aktivit, které podniknout.

Velké Karlovice: Obec, kde se zastavil čas

Přibližně šedesát kilometrů od Luhačovic leží obec Velké Karlovice. Počet obyvatel je v nich oproti Luhačovicím poloviční a jedná se o typickou valašskou vesnici. Obec je obklopena přírodou, v její blízkosti leží nekonečné pastviny, na nichž můžete spatřit stáda oveček, a nechybí ani stoleté stromy, malebná kaplička a roubené chaloupky.

Turistika i lyžování v malebné přírodě

Zkrátka se jedná o klidný přístav uprostřed přírody, kam si můžete z Luhačovic udělat jednodenní výlet, případně zde strávit i několik dní. Protože Velké Karlovice leží v CHKO Beskydy, spatříte okolo sebe spoustu hřebenů a svahů. V létě je můžete zdolat pěšky a vyrazit na výlet, v zimě si zde užijete báječné lyžování. Vydáte-li se na výlet, přizpůsobte trasu svým fyzickým možnostem a z řady turistických tras si vyberte takovou obtížnost, jež pro vás bude akorát.

Ubytování Velké Karlovice

Plánujete v obci strávit více dní? Podívejte se po nabídne ubytování Velké Karlovice. Útulné apartmány, chalupy, chaty i resorty – z těch všech můžete vybírat. Součástí některých z nich jsou finské sauny, venkovní bazény, grily a vířivky. Po náročném dni si tak můžete společně odpočinout v bublinkách se sklenkou šampaňského a naplánovat si program na další den.

Ochutnejte valašskou kuchyni

Při návštěvě Valašska by byl téměř hřích neochutnat tradiční valašskou kuchyni.

Co do ní spadá?

  • Halušky,
  • kyselice,
  • valašské frgály,
  • zoftový guláš,
  • pohankové kasoto.

Ochutnejte co nejvíce pokrmů a na cestu domů si nakupte pár frgálů. Abyste na pobyt mohli vzpomínat i po letech, nechte si vyrobit upomínkový potisk na hrnek. Jak bude vypadat, záleží zcela na vás.

Naplánujte si dámskou jízdu v Luhačovicích a jejich návštěvu spojte i s návštěvou obce Velké Karlovice. Odpočinete si v krásném prostředí a pobyt si rozhodně užijete.

Související články