Takhle ne! 10 věcí, které muži nemůžou vystát

foto: Bigstockphoto
|
26. 03. 2021
|
Myslíš, že jsi kápla na toho pravého, a nerada bys to pokazila? Nebo máš naopak pocit, že už to ve vztahu není, co bývalo? Sepsali jsme seznam 10 nejčastějších věcí, které muži nesnášejí. Neděláš třeba některou z nich?

Jsi na něm závislá

Nech ho trochu dýchat! Se svým miláčkem nemusíš trávit 24 hodin denně. Pokud mu děláš scény, když s tebou nechce jít na nákupy nebo místo romantické procházky dá přednost fotbalu s kámošem, dopřej mu to. O to víc si užijete společných chvilek. Poděkuje ti nejen on, ale i tvé kamarádky, na které budeš mít konečně čas.

Moc se snažíš

Denně mu píšeš do práce, jak se má? Vymýšlíš, kam byste mohli vyrazit na rande? Kolem šesté večer už stepuješ u dveří, abys ho uvítala s uvařenou večeří? Možná bys měla trochu ubrat plyn. Nezapomeň, že muži jsou lovci a mají rádi výzvy. Dej mu tedy prostor ukázat jeho mužnost a iniciativu. Hned si tě bude víc vážit.

Nepečuješ o svůj vzhled

To, že je lockdown, neznamená, že bys před ním měla chodit ve vytahaných teplácích, špinavém tričku a být zarostlá jako deštný prales. Ukaž svoji ženskost! Dopřej si pleťové masky, zábaly, depilaci nebo manikúru a choď před ním jen hezky oblečená. Pamatuj, že o ošklivku Betty stojí jen muži z telenovel.

Zajímáš se jen o povrchní věci

Nic se nemá přehánět, a to ani co se týká vzhledu. Jestli je tvým jediným koníčkem kosmetika, nakupování, Instagram nebo bulvár, o čem si spolu povídáte? Zkus se trochu zajímat o dění ve světě, vzdělávat se nebo sportovat. Povrchní barbíny jsou dobré možná tak na povyražení, ale o dlouhodobý vztah s nimi většina mužů nestojí.

Nekomunikuješ s ním

Pokud ti něco vadí a necháváš si to pro sebe, není to dobře. Zapracuj na svém sebevědomí a neboj se si se svým milým otevřeně promluvit. Drž se hesla, že na vztahu se musí pracovat, partner ti navíc do hlavy nevidí. Mnohé páry to v sobě nechávají dusit tak dlouho, až se nakonec rozejdou. Pokud máte oba s komunikací problémy, zvažte návštěvu partnerské poradny.

Pořád mu něco vyčítáš

Pozor taky na opačný extrém. Snaž se neranit jeho mužské ego a vždycky zapřemýšlej, jak partnerovi to, co tě trápí, podat co nejšetrněji. Nezapomínej občas svého miláčka i pochválit. Bude se pak moct přetrhnout. (Například když ti vadí, že váš sexuální život už není, co býval, zkus mu smyslně pošeptat: „Miláčku, pamatuješ, jak jsme tehdy dělali (doplň tvoji oblíbenou sexuální praktiku)? To bylo skvělé. Co kdybychom si to dnes zopakovali?“)

bigstock-angry-married-couple-having-fi-387424504.jpg

Nesnaž se ho změnit a trávit s ním 24 hodin denně.
Bigstockphoto
Na vztahu se musí neustále pracovat. A jednoduché to není!

Snažíš se ho změnit

Na tohle si dávej pozor! Člověka nezměníš (pokud on sám nechce), takže jestli ti například vadí, že není dochvilný nebo jednou týdně chodí na tréninky s dechovkou, smiř se s tím, nebo se s ním rozejdi. Je to zkrátka součást jeho osobnosti a nemá smysl se ji snažit měnit. Pokud se nejedná o vyloženě vážnou věc (například je agresivní, ponižuje tě nebo je to alkoholik – v těchto případech vezmi nohy na ramena!), povznes se nad to a ber ho takového, jaký je. Proto přece jste spolu, ne?

Jsi příliš negativní

S věčně nespokojeným člověkem není zrovna radost žít. Měj to na mysli a dávej si pozor, aby sis před ním moc často nestěžovala na věci, které jsou ve tvé moci změnit. Nejsi spokojená se svými vlasy? Zajdi si ke kadeřnici! Zasedl si na tebe šéf? Tak změň práci! Ukaž svému muži, že nejsi žádná chudinka. Postěžovat si pak můžeš třeba kamarádce nebo psychologovi.

Mluvíš sprostě

Většina mužů to sice nepřizná, ale sprostá slova z úst jejich partnerky vadí skoro každému. V partě sice může být cool být za drsňačku, co mluví jako dlaždič a krkne si po každém pivě, ale na schůzkách se svým vyvoleným se kroť. Vulgární ženy se mužům nelíbí.

Jsi v kontaktu se svým ex

Tohle nemá ve vztahu rád nikdo. Kamarádství s bývalým může působit jako to, že si necháváš zadní vrátka pro případný návrat. Pokud ti na novém vztahu opravdu záleží, zavři svého ex do šuplíku „nekontaktovat,“ kde by měl taky zůstat. Výjimku dostáváš jen v případě, že máš se svým bývalým děti. Tehdy je naopak namístě, abyste spolu komunikovali. Ale všeho s mírou! ​

Máš s nějakým z těchhle vztahových nešvarů problém? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články