Vlasové trendy 2024: Doba výrazného zkracování je tu!

Shutterstock
|
05. 01. 2024
|
Jestli se zkrácením hřívy čekáš na ten správný moment, pak ti ideální čas pro čupr sestřih běží právě teď. Krátké vlasy jsou letos totiž absolutním hitem.

Z módy jednou vyjde úplně všechno. Všichni víme, že každý trend je svého času superoblíbený a frčí. Jeho obliba ale jednou pomine a celá sláva je najednou polní tráva. Tedy až na jednu jedinou výjimku, která z módy nevyjde nikdy. Takovou výjimkou pochopitelně není nic jiného než zdravé vlasy. Ty budou aktuální vždycky.

Stokrát můžeme mít princeznovské vlny jako z čítanky nebo růžové číro s rebelsky vyholenými boky. Pokud se ale nebudeme o svoje vlasy poctivě starat, se suchou slámou té parády ani v jednom případě nakonec moc nenaděláme.

Měj proto na paměti, že aby ses mohla svézt na vlně vlasových trendů pro rok 2024, je dobré nejdřív ošéfovat šetrnou a kvalitní péči. Až pak se na top střihy a účesy, které letošní rok ovládnou na celé čáře, vrhni. Jásat ale klidně můžeš začít hned. Za chvilku se totiž přesvědčíš o tom, že letos vede nenáročná údržba, lehkost, razantní zkracování a praktičnost.

Rozcuchané mikádo

Pro tenhle typ střihu určitě existuje odborný terminus technicus, ale sama dobře vím, že ani sami běžní kadeřníci jej nepoužívají. Jde o vzdušný sestřih, který všechny dobře od vidění známe. Takovému krátkému a pořádně prostříhanému mikádu dominuje objem v horní části. Charakteristickou spodní částí jsou pak střapaté konečky různých délek, které se snadno upravují pomocí zanedbatelného množství gelu.

Tenhle střih pak ženám zajišťuje mladistvý vzhled a nechává vyniknout dívčí rozvernost, která se v určitých chvílích dere na povrch u každé z nás. A to bez ohledu na věk. Rozcuchané mikádo zkrátka sluší téměř každému obličeji a nositelku šupem posílá o pár let nazpět.

shutterstock_440190646.jpg

Tenhle účes pofrčí, tak na něj klidně vsaď!
Shutterstock

Střapatý pixie

Účes zvaný pixie boduje už několik let. Krátkovlásky po celém světě si ho totálně zamilovaly. Hrdě se s ním dlouho tasily i hvězdy typu Halle Berry nebo Anne Hathaway. A není se čemu divit. Tenhle krátký a slušivě diblíkovský účes á la skřítek nádherně zvýrazňuje lícní kosti, ubírá kila, přidává na kráse a jeho potenciál co do způsobu úprav je obrovský. Snoubí se v něm půvab i divoký temperament, a přitom umí být elegance sama, pokud si to přejeme.

Kouzlo pixie střihu ale zdaleka není jen o tom, že vypadá opravdu božsky. Ženami je oblíbený i pro svou nulovou náročnost. Po umytí zapneš fén a jen jedeš. Žádné akrobatické točky s kartáčem, který se ti dvanáctkrát do vlasů zašmodrchá, ani nic podobného. Zkrátka jen vyfoukáš a jdeš.

shutterstock_207277318.jpg

Pixie není novinka, v kurzu byl i loni.
Shutterstock
Na tenhle sestřih vsázejí i hvězdy světového formátu.

Krátké vlny

Když krátké vlny, tak zároveň i spousta rafinovanosti a obdivných pohledů. To je přesně to, co v tomhle roce pravděpodobně uvidíme skoro na každém kroku. Ke slovu se totiž konečně dostanou i ženy, které mají přirozeně vlnité vlasy.

Ty ještě loni pracně rovnaly své kudrliny žehličkou, protože vlnité mikádo bylo hudbou budoucnosti. Sice blízké, ale pořád budoucnosti. Letos je tomu konečně jinak a krátké vlny jsou famózní topkou.

Kratší vlnité mikádo krásně zvýrazňuje jedinečný tvar vln a sestřih není statický. Naopak. Působí živě, energicky a jako by vlasy byly neustále v cíleném pohybu. Ani v souvislosti s úpravou se vůbec není čeho bát. Stačí vyfoukat na střední teplotu, pročísnout, načechrat lakem a prsty, a můžeš zářit.

shutterstock_2197343935.jpg

Nech svoje vlny vyniknout, letos je to in!
Shutterstock
Tak sláva. Žehlička na vlasy si může odpočinout.

Kočičí tipy závěrem

Jestliže se jakýmkoliv trendům vyhýbáš jako čert kříži a rok co rok si raději hledáš svou cestu, určitě se ti bude hodit některý z našich odzkoušených tipů. Kromě výše zmíněných tipů totiž i letos poletí vlasové záležitosti, ze kterých si to své vybere každý:

  • různorodost pastelových a odvážných barev
  • retro účesy a trendy z minulých desetiletí
  • texturované střihy, u kterých hraje prim vrstvení
  • přirozený a důmyslně neupravený vzhled účesu
  • metalické odlesky stříbrné, zlaté a měděné jsou taky pořád in
  • všechno, co přidává na objemu, se i letos počítá
  • ombre a balayage – možná znáš spíš jako přechody barev
  • vysoko sčesané copy, které má většina z nás zafixované jako ponytail neboli koňský ohon

Už máš vybráno, do kterého střihu letos půjdeš ty?

Autorka článku: Bára Klímová

Použité zdroje:

  • byrdie.com/ponytail-hairstyles-4783708
  • thehairstyler.com/
  • allthingshair.com/en-us/hairstyles-haircuts/
  • Všechno o vlasech, Dieter Hoch, Manfred Schmock, 1994
  • Stříhání vlasů, Ines Kroegerová, 2006
Související články