Péče o vlasy začíná u vysoušení. Vyber si správný fén

bigstockphoto.com
|
07. 02. 2021
|
Vysoušeč vlasů je nejlepší přítel každé dlouhovlásky. S ním vždy vykouzlíš dokonalý účes. Jestliže zrovna sháníš nový kousek, poradíme ti, podle čeho vybírat.

Dá se ovlivnit rychlost vysoušení?

Ano! Každý fén má motor, jehož výkonnost označuje příkon. Ten je vyjádřen číselnou hodnotou. Čím je příkon fénu vyšší, tím rychleji tvé vlasy vysuší. Hodnota příkonu by měla být pro optimální vysoušení vlasů nad 1 750 W (wattů). Menší výkon plně postačí ženám a dívkám s krátkými a jemnými vlasy.

Více, nebo méně tepla?

U moderních fénů můžeš přepínat mezi několika teplotními stupni a rychlostmi proudění vzduchu. Správný fén by měl mít alespoň dvě možnosti nastavení každého režimu. S teplotou to však nepřeháněj, protože příliš horký vzduch může tvé vlasy poškodit. Vysokou teplotu vysoušení snesou jen velmi silné, hrubé a nepoddajné vlasy.

Když chceš zvětšit objem

Pro dodání objemu vlasů ti může přijít vhod difuzér. Určitě jsi ho už někdy viděla. Je to takový široký kruhový nástavec s hroty. Některé modely fénů ho nabízí jako příslušenství v ceně. Stačí jen nasadit na přístroj a začít foukat. Pokud máš husté kudrnaté kadeře, difuzér je dokáže rychle zkrotit.

bigstock-beautiful-girl-using-a-hair-dr-167018594.jpg

Poradíme ti, jak správně vybrat fén!
bigstockphoto.com
Vybírej fén podle toho, jaké máš vlasy, jestli s ním budeš cestovat a co od něj celkově očekáváš.

Jak dát účesu dokonalý styling

Dalším druhem nástavce je koncentrátor neboli tvarovací tryska, díky níž můžeš soustředit proudící vzduch na jedno místo. Koncentrátor ti za pomoci kartáče pomůže při vysoušení rychle a přesně vytvarovat každý vlas do požadovaného tvaru.

Pro hladké a lesklé vlasy

Vysoušeče vlasů s funkcí ionizace eliminují statickou elektřinu. Prameny se nebudou zacuchávat a rychleji se vysuší. Navíc zůstanou přirozeně krásné a jemné od kořínků až ke konečkům.

Fén do kabelky

Jestliže často cestuješ, můžeš si vybrat některý z dostupných vysoušečů právě pro tuto příležitost. Cestovní verze fénu je menší než klasický vysoušeč, takže ti ušetří místo v zavazadle. Některé modely mají dokonce sklopné držadlo. Na dovolenou nebo služební cestu jsou jako dělané.

Vzhled není všechno

Při výběru fénu nedávej pouze na líbivý design. Pečlivě si pročítej všechny parametry, které vysoušeč nabízí, a porovnej je s ostatními. To platí i o ceně. Někdy si stačí připlatit pár korun navíc a získáš další inovativní technologie pro ještě lepší péči o tvé vlasy.

Dělá ti fén pravidelně společnost, nebo se bojíš teplého vzduchu a jeho dopadů na tvé vlasy? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Autorka článku: Olga Kolková

Související články