Seznam věcí, které nikdy neříkej čerstvé třicítce

Bigstockphoto
|
11. 04. 2021
|
Když jí bylo 25, byla to mladá holka. Jenže o tři roky později už je to jedno. 28 je totiž stejný jako bez dvou za třicet. A 29 je kóma, ve kterém člověk čeká na 30. narozeniny, začátek konce. Aspoň tak to vidí spousty lidí okolo vás, zejména ti, kterým je 25. Těchto 7 zakázaných vět vylepte na svoje dveře a bude vám líp.

1. Tobě je 30? Týjo, to nevypadáš tak staře…

Možná vám to nedošlo, ale používání slova „starý“ v přítomnosti třicítek je zhruba tak bezpečné, jako strkat hlavu do úlu, abyste se podívali, jak se vám rojí včely. Hohó – vy jste to mysleli jako kompliment? Jasně, zkuste říct Paris Hiltonové, že nevypadá tak blbá, jak jste předpokládali, a schválně, co to udělá!

2. A teď už to bude jenom horší.

To, že jste na gymplu měli filozofii, neznamená, že filozofovat o budoucnosti čerstvé třicítky je dobrý nápad. Není. Všichni nesnášíme otce Furu a má to svůj důvod – ten starej všivák vždycky věděl, jak všechno dopadne! Koho to zajímá? Komu to cpeš? Pokud si myslíš, že dosažením 30 let vám vpustí do klícky lvy, kteří roztrhají vaše současné životy na cáry, asi by ses měl nechat zmrazit! (Copak neznáš motto časopisu Marianne? Život začíná po čtyřicítce!)

bigstock-retired-senior-woman-laughing-406712519.jpg

Ve třiceti to ještě není na střelbu!
Bigstockphoto
Vychází pro tuhle věkovou skupinu ještě nějaký časopis, nebo jak to je?

3. Kdy budeš mít děti? Cože, ty nemáš ani přítele?

Kdo rodil ve dvaceti, byl cuchta nebo naivka, kdo ve třiceti nenosí na kšandách děcko, je pravděpodobně těsně před zhroucením. Jasně, všichni víme o tom, že porody v pozdějším věku jsou trochu peklíčko. Ale prosimvás, copak vás to doopravdy tak zajímá? Pokud nejste zrovna moje babička, která se na tyhle otázky ptá už od mých patnácti, je dost pravděpodobné, že máte jen opravdu špatný smysl pro humor.

4. To už ti asi trojky nenarostou, co?

Anebo ekvivalentní „to už asi nevyrosteš“ nebo roztomilé „to už si asi ty zuby spravit nenecháš“. A víte vy co? Přestaňte mi čumět na prsa a zamyslete se nad tímhle: Zatímco já si můžu nechat udělat klidně desítky a klidně v padesáti, vaší pleš zamaskuje jedině tým grafiků. Konstatovat, že už asi nevyrostu, je asi tak stejně přínosné, jako říct, že prší, když začne pršet. BRAVO!

5. Ta tvoje kamarádka je fakt sexy!

Pokud nejste zrovna ignorant první kategorie, je vám jasné, že tahle věta se hodí pouze tehdy, když je vaše kamarádka transsexuál v kostýmku Tiny Turner. Všechny ostatní případy zavání fackou a trvalým zařazením do zmíněné kategorie. Podobný účinek vyvolá i věta „týjo, to je kus“, pronesená vaším přítelem. Na to už věk opravdu nemá vliv.

6. Víš, že holky nad 30 by měly přestat nosit minisukně?

A víš, že lidi bez mozku by neměli pouštět na veřejnost? Je totiž dost pravděpodobné, že člověk, který je schopen položit tuhle otázku, napáchá daleko víc škody než sexy třicítka v minisukni. Ještě že je všude kolem tolik legín, navlečených na sádle, že minisukně už skoro nikoho nepohorší.

7. Co budeš teď dělat?

Zákeřná otázka, na kterou se dá odpovědět snad jedině: „Asi si dám oběd. A co ty? Plánuješ se ve třiceti oběsit?“ Zajímalo by mě, jakou odpověď si ten člověk představuje. Má snad nějaký tajný plán, který chce dnem svých 30. narozenin uskutečnit? Chce ukrást Vánoce? Chce ovládnout svět? Pravděpodobně jen blbě kecá a doufá, že ve svých třiceti nebude tak bezradný, jako je teď. Fandíme ti!

Související články