Užij si platonickou lásku a vytěž z ní maximum

www.bigstockphoto.com
|
09. 05. 2022
|
Když se mluví o platonické lásce, většina z nás si představí pubertální soužení při pohledu na krásného zeměpisáře nebo každodenní trápení při pohledu na kolegu, který má doma manželku, dvě děti a třetí na cestě. Nemusí to ale být jen to!

No, samozřejmě. Nemůžeme nezmínit idoly mezi celebritami. Tvůj milovaný zpěvák o tvojí existenci skutečně nejspíš netušil, když ti bylo třináct, všechny jeho písničky jsi znala zpaměti a urputně kupovala každého Bravíčko, ve kterém se objevila i ta nejdrobnější zmínka o něm. Podívejme se na platonickou lásku ale z jiné stránky… A třeba si ji i užijme!

Láska bez sexu = platonická

Tak to je. Definice platonické lásky zní – láska bez sexuálního naplnění. Je to silný citový vztah, o kterém se s tímto označením mluví už od 15. století. Takže žádná novinka, jak jinak. Lidstvo se sice vyvíjí, některé situace ale zůstávají stejné.

Platonickou láskou si ve většině případů procházejí teenageři, není ale neobvyklé prožívat ji i v dospělosti. A je jedno, jestli je ti dvacet a jsi single, nebo je ti čtyřicet, jsi vdaná, vedeš firmu a doma ti vříská dítko. Láska si nevybírá.

bigstock-close-up-of-a-young-beautiful-258292678_0.jpg

Platonická láska je podle definice láska bez sexuálního naplnění.
Bigstockphoto
Některé představy, které si spojuješ se svým idolem, můžeš přenést do svého vztahu. Třeba ho příjemně oživíš!

Nemusí to skončit průšvihem

Jestli máš pocit, že když platonicky pokukuješ po kolegovi z vedlejší kanceláře už půl roku, musí z toho zákonitě být něco víc, zadrž. Nemusí. Zvlášť pokud máš závazky a on třeba taky. Podle odborníků jde o to, že ti nejspíš ve stávajícím vztahu něco chybí, a tak to hledáš jinde. Promysli si, co by tě naplňovalo, kdybys byla se svým idolem, a zkus to překlopit do svého reálného vztahu. Vždycky si uvědom, že objekt tvojí lásky není dokonalý, má svoje mouchy a ty by ti později taky dost vadily.

Zamakej na sobě

Využij té euforie z představy, že ti tvůj idol vysekne poklonu. Mysli na něj, až se budeš drtit v posilovně nebo dělat na úkolu, o kterém se on dozví. Vypumpuj ze sebe maximum. Půjde to, když budeš mít takovou motivaci.

Užívej si to!

Možná že spolu skutečně nemáte skončit v normálním vztahu (který by se po čase, ruku na srdce, tak jako tak proměnil ve sled stereotypů). Tak co si jen tak užívat motýlky v břiše, když se na tebe usměje nebo ti bude chtít s něčím pomoct – ať už s projektem v práci, nebo s nákupní taškou před domem? Můžete se k sobě chovat hezky a mít z toho oba dobrý pocit. Kdo ví, možná z toho nakonec přece jen něco bude. To už ale musíte poznat vy dva.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články