Iva: „Místo dárku rozchod. Na Valentýna mi dal kopačky.“

www.bigstockphoto.com
|
31. 01. 2020
|
„Bude to přesně rok, co se se mnou rozešel snoubenec, se kterým jsem žila dlouhých osm let. Jasně, lidé se rozcházejí a scházejí, nicméně obdržet na Valentýna místo nějaké romantické maličkosti zbabělou SMS, je dost přes čáru.“

Přesně takhle začal e-mail jedné z našich čtenářek, který jsme v redakci nedávno otevřeli. A protože se svátek všech zamilovaných blíží mílovými kroky, rozhodli jsme se příběh uveřejnit. Valentýn totiž není jen o plyšových medvědech a růžích. Některé dárky prostě „nevymyslíš“, ani kdybys chtěla.

Co je v domě, není pro mě?

„S Patrikem jsme se poznali v práci. Slovo dalo slovo a z odpoledních káv a večerních pivek se rázem staly romantické schůzky. I když se říká, že "co je v domě, není pro mě,“ vzájemná náklonnost byla tak silná, že jsme se nenechali odradit škodolibými posměšky kolegů ani přátel v okolí. Po šesti letech jsme se zasnoubili. Svatba se u nás ale do roka a do dne nekonala.

Místo svatby audity

Oba jsme byli pracovně vytížení a místo svatby řešili nekonečné audity a kontroly. Rodiče nás varovali, že se nám vztah „přechodí“. Na jejich dobře míněné rady jsme ale nebrali ohledy. Vlastně nám to takhle dost dlouho vyhovovalo. Bohužel jsme si prošli několika více či méně intenzivními krizemi, které náš vztah dost poznamenaly.

clipboard01.jpg

Příležitosti, jako je Valentýn nebo vánoční svátky, dokážou lidem otevřít oči.
Rozchod na Valentýna a ještě přes smsku. Takhle si představujeme zbabělost.

Páté kolo u vozu

Do vztahu se nám připletl někdo třetí – konkrétně můj dávný kamarád ze střední, se kterým jsem se potkala na školním srazu. Nejsem na to pyšná, ale Patrika jsem ten večer podvedla. Byl to zkrat, jednorázové poblouznění a zároveň zbytečný přešlap. Protože byly výčitky silnější než já, o tomhle nešťastném večeru jsem mu pochopitelně řekla. Vyslechla jsem si svoje. Po několika týdnech omluv a slibů to ale vypadalo, že je krize zažehnána.

Valentýn jak má být

Jak jen jsem se mýlila! Patrik se sice na oko tvářil, že mi odpustil a nic zas tak hrozného se vlastně nestalo, vnitřně ho to ale sžíralo. Všechno jsem se to dozvěděla minulý rok – shodou okolností právě u příležitosti svátku Valentýna. Protože jsme měli oba tenhle svátek rádi, vzala jsem si půlden volna a dala se do přípravy romantické večeře. Nakoupila kvalitní víno a v bytě plném svíček jsem na Patrika netrpělivě čekala.

Rozchod přes SMS

Čekala jsem marně. Patrik skončil v práci, ale domů nešel. Telefon mi nebral. Volala jsem do práce, jeho rodičům i přátelům. Nikdo o něm nic nevěděl. A pak mi pípla SMS. Můj snoubenec mi sdělil, že se se mnou rozchází. Prý se nikdy nedokázal vyrovnat s tím, že jsem ho podvedla. Zničila jsem mu život a on takhle nemůže dál. Věci mu vyzvedne kamarád a klíče mi nechá u rodičů.

Valentýna už neslavím

Chtěla jsem si celou záležitost znova vyříkat, prosila jsem, slibovala, Patrik mi ale už nedal šanci. Pro něj to skončilo. Ano, důvodem rozchodu byla moje nevěra, na druhou stranu si říkám, že způsob, jakým se semnou rozešel, byl pěkně srabácký a podlý. Asi nikoho nepřekvapí, že jsem od té doby na Valentýna zanevřela,“ uzavírá své vyprávění Iva.

Zažila jsi někdy rozchod přes SMS nebo sociální sítě? Jak jsi na tohle sdělení reagovala? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články