3 věci, které turisté absolutně nechápou na pražském metru! Smrad záchodků i krásné ženy

Bigstock.com
|
04. 07. 2016
|
Nedávno jsem prováděla své známé z Dánska po Praze. Krom památek a hospod jsme ale měli i jedno trochu nečekané téma: pražské metro. Podívejte se očima cizincí na něco pro nás naprosto běžného.

1. Odporné záchody

No. Praha je prý srdcem Evropy a také jejím velkým kulturním pokladem. Štábní kultura WC v jednotlivých stanicích metra spíše svědčí o náklonnosti k období, kdy lidský tvor snad ještě hopsal po stromech a jedl banány.

Po vyzkoušení záchodů na stanici Staroměstská mi Christian s Frederikem řekli, že tohle ještě nezažili při svých toulkách světem. Vesmírná cena, pach moči, kam se otočíš, nepříjemná postarší paní a nedostatek toaletních papírů. A na závěr moment, kdy paní netušila, jak toaletní problém vyřešit… Slovy mých známých: NEVER MORE! A já to naprosto chápu.

Až tě unaví pražské metro, vyraz třeba do toho moskevského, kde jezdí toulaví psi ráno do centra za potravou a večer domů

2. Chybí zde umělci

Prý tu máme mrtvo. Souhlasím s Frederikem a Christianem. Trocha víc živého umění v jednotlivých stanicích a vestibulech by určitě neuškodilo. Potulní hráči alias buskeři jsou často zaměňovaní za žebráky. Jejich absence ale naší krásné Praze škodí.

Čti taky 5 geniálních make up triků, o kterých ti nikdo neřekl

3. Neuvěřitelně krásné ženy

Tak konečně, alespoň něco! Ale věřte dvěma Dánům, kteří čučí vyjeveně do hlubokého výstřihu „esemeskující“ dámě, opírající se o dveře vlakové soupravy. Když to ale vezmu objektivně, tak je pravda, že Češky a Slovenky jsou už dlouhou dobu považovány za nejatraktivnější a sexy ženy na celém světě.

Máš nějakou zajímavou historku z pražského nebo cizího metra? Postni nám ji na Facebook nebo Instagram!

Související články