Některé věty fakt bolí a pánové by si je měli odpustit

Bigstockphoto
|
12. 02. 2023
|
Je úžasný! S tělem Adonise a charismatem George Clooneyho ses do něj zamilovala na první dobrou. Občas si ale nevidí do pusy a vypouští z ní věty, které vážně bolí.

Ačkoli většinu článků věnujeme zejména něžnému pohlaví, dneska se zaměříme na pány tvorstva (na ty se totiž muži často rádi sami pasují). Co by si od nich jejich milovaná polovička nikdy neměla vyslechnout?

„Jsi tlustá!“

A je úplně jedno, jestli to zaobalíš do slušnějšího hávu a jenom tak okrajově se zmíníš, že během pandemie covidu tvoje kočka tak trochu přibrala, má větší zadek nebo povislejší bříško. Nebo ti empatie nic neříká a drahé polovičce vpálíš, že „po tom porodu už ta postava není úplně ono“.

Tohle je prostě za všech okolností zakázaná věta, kterou bys nikdy neměl vypustit z pusy! Nikdy totiž tak úplně nevíš, jestli za nějaké to kilo navíc (morbidní obezitu nechme stranou) nemůžou rozhozené hormony, menopauza, léky, zavodnění organismu nebo třeba PMS.

Ono by se mohlo taky dost dobře stát, že po vyslovení výtky týkající se postavy drahé polovičky přijde výtka na velikost, délku nebo schopnost tvého nedotknutelného mužství. Au! Že to taky zabolelo? V pohodě, prý už existují kliniky, kde ti ho prodlouží, zvětší nebo s ním provedou jiná kouzla a čáry. A zastrč laskavě ten pupek, co ti údivem leze z kalhot.

„Už mě nepřitahuješ.“

Měla jsem kamarádku – sexy zrzku, která milovala rychlá auta, vůni benzínu a ruce nasáklé olejem. Volný čas trávila na garáži, kde se seznámila se svým budoucím manželem. Žel zmíněný měl do krasavce daleko. Měli se ale rádi a dlouho jim to klapalo.

Po svatbě se ale dotyčný změnil. Kamarádi mu jeho ženu nepokrytě záviděli a on si najednou uvědomil, že je mnohem atraktivnější než on. Začal ji proto šikanovat a urážet. Prý už pro něj není atraktivní, a než aby s ní spal, raději koukne na porno.

Dotyčná jeho výlevy snášela spoustu let. Nakonec jejich vztah skončil rozvodem. On jí následně přiznal, že na ni vlastně jenom žárlil a problém měl sám se sebou. Ona sice ztratila iluzi o první lásce, dneska už ale žije s mužem, který si váží nejen jejího vzhledu, ale především schopností.“

„Co jsi celý den dělala?“

I kdyby tvoje milá celý den jenom ležela, protože do noci makala na měsíční uzávěrce, tobě to může být úplně u pr… Jedno! Není totiž vůbec povinna se ti zpovídat z toho, jestli dneska zrovna výjimečně neměla chuť vařit pět chodů a čekat, až se pán tvorstva laskavě vrátí z práce, nebo byla na kávě s kamarádkou, kterou tolik let neviděla.

bigstock-angry-couple-12608927.jpg

Pánové by se asi divili, kdybychom k nim přistupovaly stejně.
Bigstockphoto
Pánové, radši si to třikrát rozmyslete, než to vyslovíte nahlas.

Problémem je ale samozřejmě opačný extrém, kdy to doma vypadá jako po výbuchu bomby, lednička zeje prázdnotou, tvoje milá má nohy na stole, mobil v ruce, na účtu ani korunu a čeká, až ji laskavě vyzvedneš ze zlaté klece a postaráš se o ni. Na druhou stranu, kdo chce kam…

„Zase máš krámy?“

A ty jsi zase protivný, protože máš strach, že se ti večer nepostaví nebo co je to za otázku? Ano, světe, div se, ženy menstruují značnou část svého života! A když ne, je to celkem závažný problém.

Že se ale k ženě v době PMS, ovulace nebo menstruace nedokážeš chovat jako gentleman? Tak to už je tvůj problém, nikoli problém tvojí vyvolené, jež jenom zvládá všechna příkoří, která jí příroda nadělila.

Pokud ti drahá polovička připadá podrážděná nebo zrovna není ve své kůži, je dobré se slušně zeptat, co ji trápí, nikoli šovinisticky propírat její periodu a ještě se jí za stavy s ní spojené nepokrytě vysmívat.

Co takhle namísto s hloupými dotazy přijít domu pro změnu s lahví kvalitního vína nebo poctivou čokoládou? Uvidíš, že atmosféra se hned po příchodu značně změní…

„Věděla jsi, do čeho jdeš!“

Nevěděla, ale minimálně teď už to ví. A teď taky moc dobře ví, že na zlepšení svého špatného charakteru nehodláš pracovat.

Proč? Protože jsi sobec, pitomec, lenivec (libovolně doplň cokoli aktuálně platného) nebo prostě jenom egocentrický manipulátor.

Ať tak, či onak, tvoje drahá (brzo bývalá) už teď taky ví, že i když na sobě nakonec přece jenom zamakáš, tak už rozhodně bez ní.

Existují další věty, které tě po vyslovení pekelně zabolely? 

Související články