Vychytané příslušenství na telefon: Do kterých doplňků se oplatí investovat?

Pexels
Komerční článek
|
29. 09. 2022
|
Mobilní zařízení se postupem času stala nedílnou součástí našich životů. Jsou nápomocná v nouzových situacích, dokážou zachytit momenty, ke kterým se budeme vždy rádi vracet, a během dlouhých chvil jsou našimi oddanými společníky. Málokdo však ví, že maximum ze svého chytrého telefonu dokáže vytěžit zejména se správně zvoleným příslušenstvím.

Ochrana na prvním místě

Noční můrou každého majitele chytrého telefonu je pád a následné znehodnocení. Mobily jsou rok od roku tenčí, displeje větší a tím pádem také náchylnější na oděrky, škrábance i praskliny. Efektivní prevenci poskytuje fólie na mobil, pouzdro či tvrzené sklo. Vývojáři sice odolnost displejů s každým novým modelem zdokonalují, ale úplné zabránění škrábancům nebo rozbití je stále v nedohlednu.

unnamed_1.png


Pexels

Koupě ochranných prostředků představuje zlomek ceny zařízení a naopak případné zničení displeje u některých modelů téměř převyšuje jeho pořizovací cenu. Posuďte sami, do čeho je rozumnější investovat.

Energie pro rozdávání

Je pravdou, že nové modely mají stále větší kapacitu baterie a s tím spojenou lepší výdrž. I přesto jste se už určitě setkali se situací, kdy jste z vašeho chytrého telefonu potřebovali vyždímat poslední procenta baterie, i když jste věděli, že je to předem prohraný boj. Právě v těchto momentech přichází na scénu hrdina dne v podobě externí baterie. Na trhu jsou dostupné v různých formách a cenových relacích. Při výběru se proto zaměřte zejména na kapacitu, rychlost nabíjení a odolnost těla.

unnamed_2.png


Pexels

Dejte sbohem kabelům

Kabely dokážou pěkně zkomplikovat život. Někdy jsou příliš krátké, jindy příliš dlouhé. Můžete se do nich zamotat vy, ale rád si na nich pochutná také váš domácí mazlíček či robotický vysavač. Řešením jsou bezdrátové nabíječky a nabíjecí doky, které působí elegantně a jsou velmi praktické. Některé nabíjecí stanice dokážou obsloužit více zařízení najednou, a tak můžete doplnit šťávu současně vašemu chytrému telefonu, smart hodinkám a bezdrátovým sluchátkům.

Kvalitní zvuk

Časy, kdy byly k novému telefonu přibaleny, sice ne až tak kvalitní, ale grátis, sluchátka, jsou pomalu pryč. Výrobci tímto způsobem tlačí spotřebitele ke koupi sluchátek, jejichž ceny se na první pohled nemusí zdát vůbec přijatelná. Je však nutno dodat, že za špičková sluchátka s kvalitním zvukem, vychytanými funkcemi a ergonomickým tvarem se vyplatí si připlatit.

unnamed_3.png


Pexels

Investice se vám vrátí v podobě opravdu příjemného zážitku z poslechu hudby nebo zhlédnutí videí.

O ruku navíc

Multitasking vládne světu a občas jsou lidem v tomto uspěchaném světě i dvě ruce málo. Šikovný držák na mobil proto přijde vhod, obzvláště v situacích, které skutečně naše obě ruce a plnou pozornost vyžadují. Nápomocným příslušenstvím je například držák na mobil do auta, protože manipulace s ním během řízení je nejen neefektivní, ale také nebezpečná.

unnamed_4.png


Pexels

Drobnosti, které potěší

Trh je dnes přesycen také jinými, častokrát nepotřebnými, drobnostmi. I ty se ale můžou v některých situacích hodit. Skvělé jsou například externí objektivy, které se připnou na kameru pro extra přiblížení či změnu ohniskové vzdálenosti, nebo mini ventilátory napájené přes konektor telefonu. Podobných zařízení je nespočet a snad všechny si najdou své kupce. Ať už se rozhodnete pro kterékoli zařízení, nejpodstatnější je, aby bylo pro vás užitečné.

Související články