Jdeme do finále

Freepik
Komerční článek
|
14. 12. 2022
|
Je to tak. Právě vbíháme do cílové rovinky a za chvilku protneme pásku s nápisem „Štědrý den“. Většina z nás si už asi sahá na dno svých sil a zdá se, že možná ani nedoběhneme. Je toho ještě tolik …

Pocit marnosti umocní obraz dokonalé rodinky u nazdobeného stromečku rozbalující dárky, jenž nechybí v žádném reklamním bloku vánočního filmu. No jo, ještě ty dárky. Snad na nikoho nezapomeneme.

Advent by měl být časem očekávání a rozjímání. Ovšem realita je úplně jiná. A vlivem uspěchané doby se jaksi vytrácí i význam starého známého úsloví, že „Vánoce jsou svátky klidu“. Přesto se snažíme, alespoň částečně, zachovat původní hodnoty těchto tradičních svátků. Mnohdy to však stojí hodně sil a také peněz. Navíc, s blížícím se koncem roku musíme zvládnout velké množství pracovních povinností, jež nám energii do finiše rozhodně nepřidají.

happy-young-fashionable-woman-hat-rejoices-gift-she-bought-christmas-market-garland-decorated-with-lights.jpg


Freepik

Kromě všelijakého zařizování, uklízení a pečení, nesmíme zapomenout na dárky, ty k Vánocům neodmyslitelně patří – ať už děti máme nebo ne. Jejich vymýšlení, nakupování a balení často zabere více času než samotné přípravy na den „D“. Když známe více či méně tajná přání našich blízkých, máme vyhráno. V opačném případě bude nutné improvizovat. V tomto již kritickém období se začínáme uchylovat k nákupu čehokoli, co přinejmenším vzdáleně připomíná dárek. Pod tlakem stresu mnohdy ani neřešíme cenu a nezřídka kdy pořídíme věc zbytečně předraženou. Tak stop! Cílem Vánoc není úplné vyčerpání – fyzické ani finanční. Pojďme najít rozumné řešení.

Takže dárky - ty, jak víme, jsou až na prvním místě. Ideální je sehnat všechny pěkně najedou a za rozumnou cenu. Co zkusit třeba na slevové portály? Tyto totiž nenabízí pouze slevové kupóny a kódy na nejrůznější zboží. Díky nim lze načerpat hromadu nápadů a inspirace na dárky pro celou širokou rodinu a přátele. Vybírat můžeme dle kategorií či svých preferencí. Manželka, dcera i tchýně určitě rády uvítají nějaký pěkný kousek na sebe. Jednou z možností je nákup na zalando lounge doprava zdarma. Nějaký ten bonus, jakým může být právě doprava zdarma či sleva na příští nákup, uvítá nepochybně každý. A hurá, první dárky jsou doma. Jedeme dál. Co manželovi, tátovi nebo švagrovi? Pro malé i velké kutily bude jistě výbornou volbou nějaký hobby market s nabídkou nářadí či doplňků do dílny. Zkusme kouknout na Baumax slevový kód. A hotovo Pod stromečkem něco bude. Teď ještě Vánoční osvětlení. A co zbytek předvánočního šílenství? Jaká je rada? Zvolnit!

happy-holidays-christmas-concept-cheerful-redhead-girl-santa-hat-xmas-sweater-raising-hands-copy-spaces-holding-something-blue-background.jpg


Freepik

S úklidem to nepřehánějme. Celé svátky bude doma někdo, kdo bude šmejdit v lednici, jíst na gauči, nebo drobit na koberec. Tedy, by to bylo předem zbytečné úsilí. Cukroví stačí upéct jen trochu, nebudeme se přeci přejídat a po Vánocích řešit nabraná kila. No a co výzdoba? Ta opravdu nemusí být přemrštěná, vždyť v jednoduchosti je krása.

Kolik času jsme právě ušetřili? Snad dost na to, abychom si alespoň maličko vydechli a ty blížící se svátky si užili v kruhu svých blízkých a skutečně v klidu a míru. Nezáleží na naklizeném bytu nebo drahých dárcích. Nejdůležitější je být spolu.

Související články