Jaké dárky pro novorozence? Vyzkoušejte černobílé variace hraček

Shutterstock
Komerční článek
|
15. 04. 2021
|
Přírůstek do rodiny bývá většinou bouřlivě oslavován, protože přináší radost a je optimistickým příslibem do budoucnosti. Víte, jaký dárek věnovat malému človíčkovi, který se teprve narodil? Přinášíme vám několik tipů, abyste se v nabídce lépe zorientovali.

Hračky by měly rozvíjet dětské schopnosti

Když se dítě narodí, jeho smysly se teprve nyní začínají rozvíjet. K tomu slouží i různé hračky, které tento rozvoj podporují. Jsou to zejména různé hračky, jež vydávají zvuk. Ty novorozenci milují, protože dokážou zaujmout jejich pozornost. Kojenci vidí sotva desetinu toho, co dospělý člověk, a vše se vlastně musejí teprve naučit. Dárky pro novorozence v podobě hraček by proto měly rozvíjet jejich schopnosti.

Můžete vsadit na černobílou barevnou kombinaci

Novorozenec totiž právě tyto barvy – bílou, černou a šedou – dokáže nejdříve rozeznávat. Třeba látková panda mu udělá velkou radost, jež se odrazí v jeho šťastném bezzubém úsměvu, který na vás vykouzlí. Hračka mu bude dobrým společníkem na cestách v kočárku i v autosedačce, uklidní ho i v jeho měkké postýlce, až bude večer usínat po dni naplněném novými dojmy.

Magnetky pro větší děti

Zajímavou hračkou, podporující rozvoj dětských smyslů, jsou barevné magnetky pro děti s veselými obrázky zvířat. Ostatně jsou to právě hlasy, jež zvířata vydávají, které se děti učí jako první opakovat. A na magnetkách je můžete s batoletem trénovat. Příjemně strávené chvíle společně s rodiči či prarodiči podnítí dětskou představivost a zlepší i jeho komunikační schopnosti. Pro větší děti, na které už čeká nástup do mateřské školy, jsou určené magnety s písmeny od A po Z. Snadno se tak naučí poznávat celou abecedu, a budou připravené pro školní vzdělávání.

Při výběru vhodného dárku pro malé dítě mějte na paměti, že základem je, aby mu udělal radost.

Související články