Jak zabalit dárek pro maminku

Pexels
Komerční článek
|
11. 02. 2022
|
Dárek pro maminku by neměl být jen s láskou kupován, ale také balen. Pokud se vám tedy příčí jej po zdlouhavém výběru vhodit do obyčejné dárkové tašky, není na tom nic zvláštního. Popusťte raději uzdu své fantazii a zabalte jej originálně. Vaše maminka se nebude moct dočkat, až ho otevře! Nebo jej ani nebude chtít rozbalit?

Papír, dárková taška nebo krabice?

V první řadě se musíme rozhodnout, zda použijeme papír, dárkovou tašku nebo krabici. To samozřejmě záleží především na typu samotného dárku – měkký svetr budeme balit jiným způsobem než krabici s obuví či náušnice v drobné krabičce. Krabicím bude nejlépe slušet pěkný papír. Nemusí být přímo s pestrými motivy. Méně je někdy více a obyčejný jednobarevný papír pak „vyšperkujete“ zajímavými doplňky a ozdobami.

Měkké či asymetrické předměty můžeme umístit do dárkové krabice, kterou lze opět obalit papírem, nebo vyzdobit jen stuhou a mašlí. V úvodu jsme také zmiňovali „obyčejné“ dárkové tašky – nebudeme je však hned zatracovat, i ty mají své kouzlo! Zejména tehdy, když šňůrky nahradíme stuhami, nebo tašku z klasického papíru vyzdobíme vlastnoručními ilustracemi či osobním přáním. 

I barvy balicího materiálu musí ladit

Dárek z lásky by měl být krásně sladěný. Jen tak dáme mamince najevo, že jsme jej nebalili na poslední chvíli za pomoci zbytků z Vánoc, ale dali jsme si na něm skutečně záležet po všech stránkách. Výborně sladíte přírodní hnědý papír, ke kterému se hodí naprosto vše a nemusíte mít strach, že k němu nebude ladit ta krásná pestrobarevná stuha, kterou jste už koupili.

Pokud se nejedná o dárek k narozeninám či jiné příležitosti, nýbrž o dárek vánoční, nezapomeňte jej stylizovat do předem určených barev. Mnoho lidí totiž miluje sladěné barvy dárků s vánočními ozdobami a výzdobou – pokud víte, že mezi ně patří i vaše maminka, postarejte se i o tento detail. A to zejména tehdy, budete-li ji obdarovávat u ní doma!

jsmekocky.cz_02_unsplash.com_jak_zabalit_darek_pro_maminku.jpg


Unsplash

Další případ, kdy bychom měli myslet na samotnou barvu balicího materiálu je, když budeme společně s darem věnovat také květinu a bonboniéru. Kombinace rudých růží, zeleného papíru a fialové čokolády nevypadá na pohled příliš dobře. Dáte-li si záležet i na správné kombinaci těchto barev, budou vaše dary působit ještě lépe a honosněji. Důležitý je samozřejmě také vkus obdarované.

Stužky, přírodniny a další originální ozdoby

Krabice v papíru či bez můžete dále dozdobit. Umělohmotným mašlím a stuhám z lesklého celofánu už dávno odzvonilo. Dekorace volte s citem. Skvěle vypadají široké atlasové stuhy, za které lze zasunout i přání, nebo jutový provázek v kombinaci s přírodninami, například s větvičkou eukalyptu či sušené levandule.

Velmi dobře vypadá také organza a tyl. Do těchto materiálů lze zabalit dokonce celý dárek a hodí se jako mnohem estetičtější náhrada za průsvitný celofán. Při nákupu potřeb k zabalení dárku pro maminku nezapomeňte ani na lepicí pásku, nebo – ještě lépe – na ozdobné samolepky, která pásku nahradí, a zároveň poslouží jako milá dekorace.

jsmekocky.cz_03_unsplash.com_jak_zabalit_darek_pro_maminku.jpg


Unsplash

Co s měkkými dárky?

Nejčastěji si lidé lámou hlavu nad balením měkkých dárků. Přitom existuje tolik možností! Použít můžete cokoliv z výše uvedeného – papír, dárkovou tašku i krabici. Zvolíte-li papír, nebojte se neforemného, pomačkaného a nevzhledného balíčku. Měkký dar umístěte doprostřed papíru a ten zabalte tak, aby vypadal jako velký bonbon – dvě protilehlé strany jednoduše spojíme a slepíme k sobě například lepicí páskou. Každou z neslepených stran svážeme stuhou a máme hotovo.

jsmekocky.cz_04_unsplash.com_jak_zabalit_darek_pro_maminku.jpg


Unsplash

Z papíru si můžeme vytvořit i krásnou dárkovou tašku. To se hodí zejména tehdy, když máme dárků více a chceme, aby spolu pěkně ladily. V tomto případě si ustřihneme dostatečně velký kus papíru, který lepicí páskou spojíme v jeden „tunel“. Na spodní straně poté poskládáme dno tak, jako bychom překládali papír při balení krabice. Následně do naší tašky vložíme dárek a vrchní část opět zavážeme mašlí nebo secvakneme sešívačkou společně s papírovým přáním.

Související články