Mimořádně úspěšné a inspirativní ženy

shutterstock.com
|
06. 11. 2020
|
Nestává se určitě zřídka, že něco vystudujeme, nebo následujeme přání rodičů, a následujeme kariéru, jenž nás možná baví, ale toužíme si vyzkoušet ten dětský sen stát se veterinářkou nebo návrhářkou šperků.

Možná taky sníte o přechodu na jinou kariéru, třeba vás profese právničky tolik neuspokojuje a radši byste se viděla jako zahradní architektka. Někdy se bojíme udělat potřebné kroky, nebo spíš skoky, a nenaplnění může vést k pomalému vyhoření. Dvě nebo tři kariéry jsou lepší než jedna. Někdy se dokonce dají skloubit a jeden se nemusí nutně rozhodovat mezi jednou a tou druhou.

Vyplatí se udělat si průzkum, vystudovat daný obor, přihlásit se na stáž nebo si udělat kurz on-line, co nás může k vysněné práci dovést. Nechte se inspirovat třemi odvážnými a nadanými ženami, jenž se nebály vkročit do více odvětví najednou a uspět.

Jennifer Shahadeová je žena mnoha talentů. Tahle americká kráska se narodila v roce 1980 ve Philadelphii ve Spojených státech. Tak inteligentní žena uspěje snad ve všem, na co si usmyslí, že sáhne. Její vášeň pro logické a analytické hry začala už v dětství a inspirací jí byl jistě její otec, který je profesorem a mistrem Mezinárodní šachové federace a dokonce i její bratr je mezinárodním mistrem.

shutterstock_778962694.jpg


shutterstock.com

Jennifer vyhrála juniorské mistrovství v roce 1998 a o čtyři roky později šachový šampionát v americkém Seattlu. Dnes se pyšní titulem velmistryně. Kromě talentu na šachy má také nadání pro psaní, a vystudovala obor literatury na univerzitě v New Yorku. Její tvorba se objevila v celé řadě prestižních časopisů od LA Times, New York times, Chess Life nebo Games Magazine. V roce 2005 vydala první knihu Chess Bitch. Shahadeová je také vynikající hráčkou pokeru a dokonce se stala trvalou členkou týmu PokerStars. Tam zastává pozici ambasadorky duševních sportů, mezi které se poker také řadí.

V roce 2007 založila neziskovou organizaci pod názvem 9 Queens a je taky členkou správní rady Světové šachové síně slávy. Aby toho nebylo málo, se svým manželem Danielem Meiromem spolumoderuje podcast Grid, který v letošním roce získal Global Poker Award za podcast roku.

Kromě všech výše uvedených aktivit nadšeně bojuje za posílení postavení žen a nepřestává kreativně pracovat kolem duševních her, které miluje nejvíc – pokeru a šachů.

Další odvážnou ženou je držitelka sošky Oscara Gwyneth Kate Paltrowová. Narodila se do filmařské rodiny v roce 1972 v americké Kalifornii. Už v pěti letech se postavila na divadelní prkna v Berkshire Mountains, kde hrávala i její matka, oblíbená herečka Blythe Dannerová. Díky svojí křehké kráse a mocnému talentu začala dostávat zajímavé role. Třeba si jí pamatujete z napínavého filmu Sedm, kde zářila po boku Brada Pitta a Morgana Freemana. V roce 1998 získala hlavní roli ve filmu Zamilovaný Shakespeare, za kterou získala zmiňovaného Oscara. Následoval trhák Talentovaný pan Ripley nebo série superhrdinských filmů Ironman a Avengers.

Nicméně, v roce 2008 se rozhodla totálně změnit směr a následovat svoje nadšení pro wellness a životní styl. Založila společnost GOOP. Brzy následovaly webové stránky s možností nakupování produktů. Dnes společnost nabízí širokou škálu produktů od oblečení, šperky, interiérových doplňků, tipů na vaření, zdravých cvičení, doporučení na cestování a mnohé další. Díky video přenosům zprostředkovává společnost setkání s vlivnými a zajímavými osobnostmi, aby následovníky GOOP motivovali ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. A zdá se, že příznivců jenom přibývá.

Jako poslední z našich tří žen, které se nebály ponořit do jiné oblasti kariéry, je Britka Victoria Adams dnes známá jako Victoria Beckhamová. Narodila se v roce 1974 v Anglii a už od mala tíhla k baletu a tanci, který studovala na divadelní škole Laine Arts. V roce 1993 přišel velký průlom v její kariéře, když se vydala na konkurz pro dívčí kapelu a dostala se do pětice mladých žen, které byly vybrané z původních 400. Skupina dostala jméno Spice Girls a o tři roky později se z nich stala nejúspěšnější dívčí skupina všech dob a prodala miliony desek po celém světě. Skupina se v průběhu svojí existence rozpadla a zase spojila a Victoria s ní naposledy vystoupila na Olympijských hrách v Londýně v roce 2012.

Victoria, která dostala ve skupině přezdívku Posh, byla vždy spojována s módou, luxusem a často spolupracovala se světovými značkami na parfémech, brýlích nebo oblečení. Díky nasbíraným zkušenostem se pustila do svého vlastního podnikání, aby v roce 2008 otevřela značku, co nese její jméno. Společnost Victoria Beckham se z původních pár kousků šatů rozrostla na několik kategorií, včetně luxusních doplňků, kosmetiky a brýlí. Předvádí mezi světově uznávanými návrháři na Londýnských týdnech módy a obléká známé ženy od političek přes herečky po podnikatelky.

Jak je vidět, nikdy není pozdě začít a s něčím novým. A víte, co se říká? Na konci života nelitujeme nejvíce toho, co jsme udělali, ale toho, co jsme neudělali.

Související články