Během volných chvil si rády podají tiket i ženy

AntonioGuillemF / Depositphotos
Komerční článek
|
02. 12. 2022
|
Kurzové sázení má řada lidí spojeno jakožto ryze mužský koníček, kterým si sázkaři zpestřují kupříkladu fandění v hospodě či přímo na stadionu. Avšak stejně jako na stadionu můžeme v ochozech potkat ženy, tak i kurzovému sázení se věnuje celá řada z nich.

Následující řádky pak budou věnovány tomu, jak se liší průměrná sázkařka od sázkaře, a zároveň vám poodhalíme i to, jaké je jejich celkové procentuální zastoupení v sázkařské komunitě.

Jak vypadá průměrná sázkařka?

Oproti mužům však mají ženy ve svých sázkařských zvyklostech přeci jenom odlišné tendence. Kupříkladu jednou z nejvýraznějších odlišností, která vychází z jejich přirozené opatrnosti, je skutečnost, že oproti mužům ženy sázejí v průměru za nižší částky. Stejně tak se liší i sporty, na které ženy sázejí - zajímavým poznatkem je i to, že sázejí primárně na sporty, v nichž mají ženy hojné zastoupení. Jmenovitě ženy vůbec nejčastěji sázejí na tenis, volejbal nebo biatlon.

Jaké sporty si sázející ženy vybírají pro své tikety u největších poskytovatelů sportovního sázení v České republice? Například u sázkové kanceláře Chance si oblíbily házenou a již zmíněný volejbal. Dá se tedy říci, že se jedná spíše o méně tradiční sporty pro kurzové sázení. Zmiňme se rovněž o situaci u Tipsportu. U této sázkové společnosti si klientky v porovnání s muži vybírají na svých tiketech častěji tenisové a volejbalové zápasy. Ve Fortuně je to jiné - zde hojně ženy sázejí na hokej. Obzvláště v čase každoročního mistrovství světa v hokeji - během něj zásadním způsobem roste počet příležitostných sázkařek.

Ženy si libují v loteriích a sázkách na společenské události

Kromě sportů mají ženy v hojné míře rády i tipování ​​společenských události. Dobrým příkladem mohou být sázky na televizní pořad StarDance...když hvězdy tančí, během nichž se počet sázejících žen znásobil oproti běžnému stavu. Stejně tak ženské sázkařky přitahuje i událost Český slavík, a dosti se taktéž zajímají i o politické sázky.

V neposlední řadě je z hazardu láká i loterie, v níž dokonce svým mužským protějškům šlapou na paty, co se týče množství podaných loterijních tiketů.

Kolik žen se pohybuje v sázkařském světě? A roste jejich počet?

Zpátky však ke kurzovému sázení, kde je podíl žen kolem 10 až 13 procent na celkovém počtu sázejících. Alespoň takový je průměr - u některých sázkovek nicméně podíl žen dosahuje až 15 procent, jinde se zas nedostane na dvouciferné hodnoty. Co se týče vsazeného obnosu ženami, tak ten tvoří přibližně 7 procent z celku.

Jedno je však jisté - počet žen v sázkařské komunitě v poslední době neustále roste. Roste zejména počet rekreačních sázejících, zkrátka ženy většinou nebývají tak pravidelné sázkařky. Spíše je lákají jednorázové společenské a sportovní akce českých reprezentantů a národních výběrů.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Související články