Připravte svoji kosmetickou poličku na jarní sezónu

Alza
Komerční článek
|
31. 05. 2021
|
S příchodem teplejšího počasí je třeba obměnit a odlehčit nejen šatník, ale také poličku s kosmetikou. Co vám vyhovovalo během zimy, nemusí v jarních a letních měsících fungovat. Zrevidujte svoje zásoby a doplňte je o produkty vhodné do slunečních dnů.

Podzim a zima se pravidelně nese v duchu hutných a výživných produktů, které ochrání obličej i tělo před vysoušením mrazem a teplem z radiátorů a krbů, a těžkých, teplých vůní. Stejně, jako s probouzejícím se jarem zazimováváte svetry, čepice a teplé ponožky, je třeba schovat i krém do zimy a zemitý parfém. Čím ale oblíbené zimní produkty nahradit? Poradíme vám.

Vyhněte se stárnutí pleti i ucpaným pórům

I když to jistě víte, pro jistotu opakujeme: nejúčinnější prevencí stárnutí je pravidelné používání opalovacího krému s SPF. Ten by se měl používat po celý rok, s prvními slunečními paprsky je však třeba nasadit vyšší kalibr a sáhnout po produktu s faktorem 50. Výjimku nemá ani mastná či problematická pleť: existují šetrné a lehké fluidy pro všechny typy pokožky.

V péči o pleť je třeba dbát na hydrataci. Oleje a výživné těžší krémy nahraďte produkty s gelovou texturou, které zabrání ucpávání pórů. Nezapomínejte na pravidelné jemné odstranění suché kůže pomocí peelingu a na pleťové masky, které zklidní pleť podrážděnou od slunce. Skvělým pomocníkem do teplých dní je termální voda ve spreji, která vaši pokožku osvěží a dodá jí vláhu.

parfemy_stylish-bottle-french-perfume.jpg


Alza

Vyberte si lehčí vůni a make-up

Jaro a léto voní svěže. Pečlivě uschovejte svoje zimní parfémy do krabiček, aby působením slunce do příští sezóny nepřišly o svoje vlastnosti, a vyberte si odlehčenou variantu. Parfémy jsou pro teplé období příliš koncentrované a mohou působit rušivě, volte proto raději parfémované vody (EDP): i přes nižší koncentraci na kůži vydrží vonět čtyři až pět hodin. Vybírejte květinové, svěží či mýdlové vůně, vyhněte se příliš výrazným a sladkým tónům.

Určité změny by měla zaznamenat i vaše taštička s líčidly: sázkou na jistotu je voděodolná řasenka, která zvládne pot i lehký jarní deštík. Místo krycího make-upu můžete použít lehčí bb krém, matnou rudou rtěnku vyměňte za narůžovělé odstíny s přirozeným leskem. Tvářenku nahraďte bronzerem, popadněte sluneční brýle a vyrazte přivítat nejkrásnější dny v roce.

Související články