Deodorant bez hliníku ještě neznamená stoprocentní výhru

skinnycoco
Komerční článek
|
02. 06. 2021
|
Trend přírodní kosmetiky je stále na vzestupu přičemž i v této oblasti najdeme celou řadu výrobců, kteří sice opěvují přírodní látky ale stále používají levnou syntetiku. Jak poznat opravdu 100 % poctivý přírodní produkt a nenechat se oklamat marketingem?

Super triky na nákup kosmetiky

Přírodní deodoranty fungují tak, že pokožka i po aplikaci nadále dýchá a v těle se nehromadí toxiny. Existuje trik, kterým se při nákupu deodorantu můžete řídit a který vám výrazně ulehčí výběr mezi produkty na trhu. Pokud si přejete omezit pocení ale současně do svého organismu nedostat vůbec žádné rozporuplné látky, vybírejte vždy podle složení na obalu. Jak? Snadno! Mnoho deodorantů a antiperspirantů je vyrobeno z chemikálií, které mají dlouhé krkolomné názvy a na první pokus je velmi obtížně dovedete vyslovit. Pokud je takových látek na etiketě více než tři a nejsou nijak dovysvětleny, pravděpodobně se jedná o syntetika a deodorant raději odložte.

Zaměřte se na přírodní látky

V deodorantech hledejte v první řadě blahodárné oleje. Ať už se jedná o kokosový olej nebo například jojobový olej. Oleje jsou výživné, antibakteriální a díky zásaditosti také šetrné pro pokožku. Dále hledejte Linalool, což je terpenový alkohol, přirozeně se vyskytuje v mnoha květinách a kořenných rostlinách. Najdete ho také v téměř všech éterických olejích. Krásně voní, má detoxikační a antibakteriální účinky, což oceníte v boji proti potu, který vzniká přemnožením určitých typů bakterií.

Zásadité znamená správné

Další je Sodium Bicarbonate, látka známá také pod názvem jedlá soda. Jedná se o bílý prášek rozpustný ve vodě se zásaditým pH. Klíčem ke zdravé a krásné pokožce je zásadité prostředí, proto se přírodní produkty dostávají stále více do popředí. Zdravý organismus má být zásaditý a příroda pro nás v tomto ohledu skýtá opravdové bohatství. Přírodní deodoranty krásně voní a pro mnoho z nás zastoupí i kvalitní dámské parfémy.

Není olej jako olej

Pozor na důležitý fakt ze světa olejů! Stejně jako existují různě kvalitní olivové oleje, kvalita kokosových olejů se také výrazně liší. Přečtěte si vždy původ oleje a hledejte značku, která důvěryhodně komunikuje jeho vysokou kvalitu a původ. Kokosový olej je vždy ideální jakožto náhražka chemického složení v deodorantech, antiperspirantech a veškeré další kosmetice. Objevte prvotřídní kokosový olej od Skinny Coco, který vzniká unikátní a patentovanou technologií Nutralock™ systém. Technologie využívá studeného vzduchu namísto použití vysokých teplot, chemikálií nebo rozpouštědel. Kokosový olej tak není nikdy zahřátý nad jeho přirozenou teplotu, čímž si zachovává všechny blahodárné látky a stává se raw produktem!

Síla přírody v kostce

Přírodní deodoranty navíc spojují příjemné s funkčním a ohleduplným. Oblíbíte si je pro jejich zdravé složení a také krásnou vůni. Jsou šetrné k tělu i naší přírodě a jejich schopnost omezit pocení a redukci zápachu funguje i bez kontroverzní chemie! Nedráždí pokožku v podpaží, naopak ji regenerují a uklidňují. Přírodní deodoranty vás také spolehlivě chrání před zápachem a jsou díky jemné přírodní vůni vhodné také pro muže.

Související články