Šijete rádi? Už jste vyzkoušeli umělou kůži? Můžete si z ní snadno ušít cokoliv

Bubulakov
Komerční článek
|
12. 08. 2019
|
Umělá kůže je skvělou náhradou za kůži pravou. A přináší nám i mnoho výhod. Oproti pravé kůži není ta umělá tolik citlivá na sluneční záření, vodu a také se daleko lépe udržuje a čistí. Má různorodé barvy, a tak si z ní můžete ušít opravdu cokoliv, vás jen napadne.

Výhody umělé kůže

Na první pohled rozdíl nepoznáte – i proto je umělá kůže stále oblíbenější. Samozřejmě ji pořídíte i výrazně levněji než kůži pravou, a přitom se dá vzhledově upravovat, jak se vám zlíbí. Její povrch může být lakovaný, hladký, hrubý a není problém na ní zobrazovat i jakékoliv vzory. V módě se nejčastěji využívá na výrobu a šití kabelek. Pokud si i vy rádi občas něco doma ušijete – určitě vyzkoušejte umělou kůži a vytvořte si z ní kabelku, přesně podle vašich představ.

Co z ní můžete ušít

Kromě kabelek se, ale dá umělá kůže využít i na zhotovení dalších skvělých věcí a doplňků. Pro zručnější švadlenky nebude jistě problém ušít třeba bundičku nebo kabátek. Oblíbené jsou i tašky, kosmetické taštičky, peněženky nebo obaly na mobily a tablety. Když se rozhodnete je ušít sama doma, můžete si vybrat jakoukoliv barvu nebo povrchovou úpravu a ušít tak svým blízkým originální a osobní dárek, který potěší. Kromě toho se ale umělá kůže hojně využívá při všech čalounických pracích. Stačí si vybrat, mrkněte třeba na Bubulakovo.cz a inspirujte se.

Čištění umělé kůže

Skvělé je, že se náhrada za pravou kůži velmi snadno udržuje a čistí. Díky tomu, že materiál není tolik náchylný, můžete výrobky z něj používat denně a nemusíte se obávat poškození. Nečistoty a skvrny se vám ale asi nevyhnou. Naštěstí to není zase až takový problém, protože stačí vzít navlhčený měkký hadřík a nečistotu setřít. Pokud potřebujete vyčistit skvrnu zaschlou a odolnější – vezměte si na pomoc obyčejný saponát na nádobí a smíchejte ho s vodou. Každá nečistota by měla za chvíli pustit. Materiál nikdy nečistěte agresivními a chemickými prostředky, to by mohlo vést k nevratnému poškození.

Buďte všude za kočku a pochlubte se, jak umíte šít. Určitě zazáříte.

Související články