Společenské šaty využiješ po celý rok. Víme, jaké zvolit na kterou událost

bigstockphoto.com
Komerční článek
|
26. 04. 2017
|
Plánuješ vyrazit na ples, party nebo firemní večírek? V tom případě se ti budou hodit společenské šaty, které využiješ ideálně na více příležitostí. Jak ale správně zvolit ty pravé, abys neudělala faux pas?

Pokud přímo na pozvánce není napsáno, jaké se očekává oblečení, tzv. dress code, budeš si muset poradit sama. Ve tvém šatníku by ale určitě neměly chybět malé černé, které se na pozvánce označují jako little black dress. Nemusí mít tradiční pouzdrový střih, může jít i o úzké krajkové šaty či společenské šaty na ramínka s rozšířenou sukní. Pravidlem však bývá, že jejich délka sahá zhruba po kolena. Přestože little black dress nabádá k černé, můžeš je oživit nápaditými doplňky ve své oblíbené barvě, například červenými lodičkami, třpytivou kabelkou nebo barevnou stuhou či páskem. Rozhodně se nemusíš bát drobných experimentů. Nezapomeň ale, že někdy méně znamená více.

220116163.jpg

Šaty můžeš při některých příležitostech pěkně oživit doplňky.
getfashion.cz
U některých příležitostí se nemusíš bát ani výraznějších doplňků.

Večerní šaty využiješ na vysoce společenské události, jako jsou například plesy. Pro tyto příležitosti se vžilo označení black tie a white tie. Zvolíš-li dlouhou večerní róbu, určitě neuděláš chybu. Její střih a barevnost není nijak omezená, důležité je, abys v šatech udělala dojem na okolí a byla stále za dámu. Pro události, kde se vyžaduje oděv white tie, a jde tedy o vysoce formální setkání, raději zvol spíš méně extravagantní model. To ale neznamená, že bys musela působit usedle. U black tie si můžeš dovolit i uvolněnější oděv, například koktejlky, ale jen v případě, že víš, že se jedná o menší, neformálnější akci.

010416198.jpg

Večerní šaty bývají dlouhé.
getfashion.cz

Pokud toužíš po extravaganci, výraznosti a netradičním vzhledu, budou pro tebe ideální společenské příležitosti, kde se vyžaduje creative black tie. Jde o formální události, na které je vhodné si vzít večerní šaty, u nichž máš větší volnost ve výběru jejich vzhledu. Nemusíš se tedy bát trochu experimentovat a obléct si model, po kterém už dlouho toužíš.

Pokud na pozvánce uvidíš slovíčko cocktail, jde o oblečení, které využiješ na různé akce, jako jsou firemní večírky, svatby, rodinné oslavy, silvestrovské večírky a další. Sáhni po pohodlných šatech kratšího střihu. Jejich barevnosti a rozmanitosti vzorů se meze nekladou. Důležité je jen to, abys působila elegantně. Záleží tedy jen na tobě, v čem se budeš cítit jako hvězda večera.

Společenské události se neomezují jen na návštěvy divadel a plesů, tedy především na zimní sezónu, ale využiješ je při různých příležitostech během celého roku. Širokou nabídku večerních, koktejlových a plesových šatů najdeš například v eshopu GetFashion.cz.

Související články