Jak vybrat tu správnou podprsenku

bigstockphoto.com
|
24. 08. 2020
|
Nejspíš každá z nás po ránu dlouze zvažuje, co si vezme na sebe. Celé tohle dilema začíná výběrem spodního prádla, které sice není vidět, ale je důležité. Chrání totiž tvé intimní partie, zakrývá nedostatky a navíc umí podtrhnout ženské křivky a dokonale vytvarovat postavu.

Každá žena bere spodní prádlo odjakživa jako celek a jelikož nosí každý den jiné a čisté, je zapotřebí tomuto tématu čas od času věnovat více pozornosti. Pojďme se tedy nyní zaměřit na dámské podprsenky.

Jako každá z nás i ty máš určitě podprsenek v šatníku hned několik. Jedná se většinou o kompletní sety s kalhotkami, které dokonale ladí, alespoň tedy v základních barvách, jako jsou bílá, černá nebo béžová (popř. odstín tělové barvy).

Dnešní uspěchaná doba ovšem vybízí spoustu žen k tomu, aby své spodní prádlo kombinovaly podle nálady nebo zvoleného outfitu. Představ si tvůj běžný den, kdy se rozhodneš vzít černou krajkovou podprsenku a bezmyšlenkovitě popadneš ze skříně bavlněné červené kalhotky k tomu. V tu ránu ti jde jen o to jediné. Aby tvé spodní prádlo splnilo podmínku pohodlí během dne, nebylo vidět, a kdyby přece jen náhodou vykukovalo, tak aby aspoň barva ramínek od podprsenky ladila k tvému tričku. Poznáváš se v tom?

Jak to tedy udělat a jak si správně vybrat podprsenku? Máme pro tebe 5 tipů.

Materiál

Pokud se bavíme o materiálu, několik zaručených variant máme na trhu hned mraky. Ať už se jedná o krajkové spodní prádlo, saténové, bavlněné, elastické, sportovní či více přiléhavé svůdné a sexy. Správná kvalita materiálu u každé podprsenky je pro následné použití velmi důležitá, jelikož je v přímém kontaktu s tvojí pokožkou téměř po celý den.

Každá jsme jiná a upřednostňujeme nosit něco jiného. Pokud patříš mezi typ žen, která má spíš citlivější pokožku, doporučujeme dát na klasiku a zvolit bavlnu.

Bavlna je hladký a pohodlný materiál, který se snadno přizpůsobí všem typům pokožky, měl by být dobře prodyšný a dopřát pokožce příjemný komfort. Navíc je taky odolný vůči opakovanému nošení, čištění a praní.

To ale neznamená, že se musíš bránit i jiným druhům, jako je například svůdná krajka, která jistě potěší nejen tebe, ale i tvého partnera. Krajka je totiž od pradávna velmi uznávaný vzdušný materiál, podtrhující půvab žen, a to díky ozdobným ornamentům, přitahující pozornost.

Mezi další hojně používané materiály pak patří elastan, ze kterého se vyrábí většinou sportovní podprsenky vhodné na cvičení nebo funkční prádlo. Dále také materiál lycra, který díky svým syntetickým vláknům dodává podprsenkám skvělou pružnost, lépe splývá a snadno se přizpůsobí tvaru prsů.

bigstock-close-up-of-hands-choosing-bra-281498854.jpg

Podprsenka by měla být pohodlná i při delším nošení.
bigstockphoto.com
V každém dobrém obchodě ti dneska s výběrem podprsenky pomůžou.

Střih

Důležitý je pochopitelně i střih. Podprsenka může být:

  • nevyztužená
  • polovyztužená, vyztužená
  • s kosticí
  • bez kostic
  • s push-up efektem

Vybrat správný střih podprsenky, který dokonale padne a sedí k objemu ňader a velikosti poprsí, dá někdy každé z nás zabrat! Uznej, že jsme někdy pořádně vybíravé a k tomu, abychom z obchodu odešly spokojené, nám ani dvě hodiny nestačí! Dnes už je běžné, že pokud si nevíš rady s výběrem, v každém dobrém obchodě ti rádi pomohou s nákupem kvalitní podprsenky. Jednoduše ti změří obvod hrudníku a košíčků a určí správnou velikost a střih, který se hodí k tvému typu postavy.

Nevyztužené podprsenky se hodí téměř pro každou ženu, pokud máš ve svém výstřihu co nabídnout. Záleží jen na velikosti a pevnosti tvaru tvého poprsí.

Podprsenky s kosticí fungují jako opora a obvykle udržují přirozený tvar celého poprsí. Pokud jsou tvá prsa větší a méně pevná, budou pro tebe ideálním řešením. Jediná nevýhoda, na kterou můžeš narazit, je ta, že kostice může při dlouhém nošení škrtit nebo vypadávat. Záleží na kvalitě materiálu a značce výrobce. Proto vybírej nejen podle ceny, ale i podle kvality.

Podprsenky bez kostic jsou vhodným řešením pro mladistvé dívky, těhotné a kojící maminky nebo pro ženy, které podstoupily plastickou chirurgii prsou. Najdeš je v různých velikostech i tvarech. Chválit si je budeš zejména při dlouhém běžném nošení, protože jsou pohodlné. Jsou ideální pro všechny ženy s pevným poprsím.

Polovyztužené a vyztužené podprsenky napomáhají k výslednému tvaru poprsí a díky výztuži z několika vrstev nebo vycpávkám ti doladí kulatější tvar košíčků. Tento typ podprsenek je mnohdy nejjednodušším řešením pro ty, které si přejí mít o pár čísel větší poprsí nebo hlubší a svůdnější dekolt bez plastické operace. Obvykle se vyrábí z příjemně hladkého materiálu, jenž vyplňuje spodní část podprsenky. Vrchní část může být zdobena krajkou, případně elastanem.

Podprsenky s push-up efektem ti zaručí, že díky této podprsence bude tvůj dekolt vypadat plně, a to i tehdy, když máš menší prsa.

Ramínka

U střihu všech podprsenek hrají důležitou roli také ramínka. Skoro každá podprsenka má dnes velmi snadno odnímatelná ramínka, díky kterým si jednoduše můžeš vzít úzké tílko či šaty a podprsenku v nich dokonale zamaskovat. Silikonová a průhledná ramínka už se dávno nenosí! Stále se však můžeš setkat i s odvážnými ženami, které si dovolí chodit tzv. "na ostro." Jak moc si odvážná, záleží jen na tobě, ale pokud se chystáš do společnosti či mezi lidi, podprsenka s odnímatelnými ramínky bude jistě pro tebe estetičtější variantou.

Ramínka jsou mimojiné záchranou i pro ženy s bujným poprsím, jelikož si díky nim mohou nastavit výšku či asymetricky překřížit ramínka pro pohodlnější nošení a k odlehčení většího objemu. Asymetrické překřížení je také stále více populárnější u multifunkčního používání jak na sport, tak i v rámci běžného nošení.

Barva

O tom, že podprsenka by měla správně sedět, už víš. Důležitý je ale i odstín a vhodná barva, která o tobě může prozradit mnohé! Nikdo z nás jistě netouží zvolit rudě červenou podprsenku pod bílou halenku a upoutávat pozornost na každém rohu. Bílá, černá nebo tělová je klasika a bude vhodnou neutrální volbou pod každý tvůj top!

Věděla jsi, že někteří muži si o tobě mohou udělat obrázek právě podle zvolené barvy podprsenky? Třeba rudě červená o tobě prozradí smysl pro vášeň a nespoutanost. Bílá tě promění v nevinnou romantičku, černá v cílevědomou dámu, která ví, co přesně od života chce, modrá poukáže na tvoji nenápadnost a s růžovou můžeš být za nesmělou a naivní.

Příležitost

A co je na úplný závěr nejdůležitější radou pro tebe? Tvůj šestý smysl a správná intuice zvolit šmrncovní podprsenku, která se hodí k tobě i k dané příležitosti! Vždycky dej přednost pohodlí, pokud tě čeká náročný den v práci nebo fyzická aktivita. Ovšem pokud na tebe čeká romantický večer při svíčkách s partnerem, chystáš se na rande nebo večírek s přáteli, neboj se zvolit pod tvůj outfit i něco odvážnějšího. Poukaž na svou ženskost decentním výstřihem, sexy krajkou, zajímavým odstínem nebo výstřednějším vzorem, který bys za normálních okolností třeba neoblékla. Pamatuj, že správný výběr spodního prádla z tebe udělá i správnou kočku vždy a všude!

Související články