Co by neměla postrádat žádná elegantní dáma. Máš to?

shutterstock.com
Komerční článek
|
13. 12. 2016
|
V každém ročním období se najde příležitost zavítat do společnosti. Ať už se jedná o návštěvu divadla, opery, baletu, plesu či noblesního firemního večírku. Důvodů, proč se hezky nastrojit a upravit, se najde nespočet.

Právě proto je více než nutné myslet nejen na módní oblečení pro všední den, sportovní i domácí pohodlné soupravy a pyžamo. Patří sem také elegantní dámské oblečení, přestože je po většinu roku ukryté ve skříni. Pěkná halenka, sukně, šaty, společenské kalhoty, kostýmek a další společenské oděvy včetně obuvi vždy najdou své uplatnění.

Jsou ženy, které elegantní dámské oblečení využívají běžně i v dny pracovní, protože jim to jejich profese přikazuje. Ovšem většina žen dá mnohem raději přednost pohodlí a běžným oděvům. K eleganci se v takovém případě uchýlí pouze příležitostně. Takovéto oblečení rovněž vyžaduje mít doma i správnou obuv a vhodné doplňky. Které to jsou? Na to si posvítíme v dnešním článku.

bigstock-130855535.jpg

Elegantní oblečení se hodí takřka kamkoli.
bigstockphoto.com
Elegantní oblečení by v tvém šatníku nemělo chybět, ani když jsi třeba sporťák nejtěžšího kalibru.

Jaké elegantní oblečení si pořídit?

Z šatů se hodí černé, tmavě modré, tmavě fialové s délkou po kolena. V kombinaci s černými lodičkami, sakem a decentními šperky můžete vyrazit v podstatě kamkoliv.

Dáváte-li přednost sukním, pak vsaďte na pouzdrové – ty snad nikdy nevyjdou z módy. Především ta v černé barvě. Výtečně si rozumí s dámskou elegantní košilí a vyrazit takto můžete z obchodního jednání rovnou do divadla.

Nestárnoucí černé kalhoty jsou základem jakéhokoliv outfitu. Sladit se dají s libovolným vrchním dílem a vzít si je můžete opět na pracovní poradu i párty. Ovšem tady se vyplatí poznámka – zvolte takové, které mají zúžené nohavice u kotníků (nikoliv široké roury) ty moc sexy nevypadají.

Košile v bílé barvě patří k další klasice, která se neokouká. Hodí se jak k džínům, tak společenské sukni či pukovým kalhotám.

Kabelky jako originální doplněk

Bez kabelky se neobejde žádná moderní žena. Kabelek existuje nespočet. Od kabelek pro každodenní nošení, pro volný čas nebo do společnosti. Proto vězte, že jedna vám rozhodně stačit nebude. Ideální je, když si kabelku vyberete podle daného „oblečku“. Předejdete tak pozdějšímu trápení, jakou kabelku, náhrdelník, obuv k elegantním šatům. Když už jsme u náhrdelníku, dalším nepostradatelným doplňkem jsou moderní brože. Ty mohou být zlaté, stříbrné či s krystaly Swarovski a doplnit jí můžete náušnicemi, řetízkem, prstýnkem ze stejné kolekce.

Elegantní obuv

Tak tady se rozhodně vyplatí i v případě, že jinak podpatky nenosíte mít doma černé lodičky se zavřenou špičkou. Je to prostě nestárnoucí klasika a navíc v nich každá žena vypadá sexy. Volte lodičky s užším podpatkem, protože vypadají více elegantně. Hodláte-li však chodit v lodičkách celý den, budou vhodnější podpatky širší.

bigstock-shoes-different-on-feet-14410847.jpg

K elegantnímu oblečení jsou elegantní boty nezbytné.
bigstockphoto.com
Tak schválně - kolik párů bot doma máš?

Slavnostní make-up

Do této kategorie patří například takové oční stíny, které běžně nenosíte. Pro slavností příležitost můžete sáhnout po třpytkách, které se jinak pro běžný pracovní den nehodí. Ve vaší výbavičce by neměly chybět ani jednorázové nalepovací řasy a jiné zdobící předměty. Zapomenout nesmíme ani zmínit gel lak, který už něco vydrží. Na manikúru nemusíte spěchat do nehtového studia. Dnes se dají koupit sady, kde výsledný efekt mile překvapí – jako od profesionála.

Související články