Netradiční povolání, o kterých jsi určitě ještě neslyšela

pixabay.com
|
02. 10. 2020
|
Že je tvoje práce občas nudná a otravná? Pak si představ, jak asi vypadá denní náplň dojiče hadů, namačkávače do metra nebo třeba profesionálního čističe uší. Máme pro tebe přehled nejdivnějších povolání, která fakt existují.

Profesionální čistič uší

Dřív sis mohla na ulici nechat vyčistit boty. Dneska ti tam profesionální čistič vyčistí třeba uši. Že jsme se v redakci zbláznili? Ani omylem! Tahle pracovní pozice vážně existuje a v Indii je nesmírně populární. Muži s pořádnýma čelovkama a dlouhýma vatovýma tyčinkama ti za poplatek přímo na ulici vyčistí uši.

Dojič hadů

To, že se dojí krávy nebo třeba kobyly, asi už nikoho nepřekvapí. Takový dojič hadů je ale přinejmenším diskutabilní. Jaká je pracovní náplň toho, kdo se pro tuto pozici rozhodne? Hadi samozřejmě nemají vemena, přesto je potřeba je dojit. Mají ale vysoce ceněný jed, který se používá třeba v kosmetice nebo medicíně. Profesionální dojič tak musí hada chytit, nabodnout mu jedové zuby do gumy natažené přes hrdlo sklenice a počkat, až vyteče jed. Sebemenší chyba je samozřejmě fatální.

Namačkávač lidí do vlaku

Vlak libovolně zaměň za metro nebo jiný typický japonský dopravní prostředek. Tahle profese je totiž specifická právě pro tenhle ostrovní stát. Namačkávačům se tady familiárně říká oshiya a jejich práce v ranní a večerní špičce zahrnuje namačkání všech lidi do vlaku nebo do metra. Zní to hrůzostrašně, pravdou ale zůstává, že namačkávači musí zajistit, aby měl každý člověk v prostředku své místo a jeho oděv nebo tašku neponičily právě se zavírající dveře.

Zahřívač postelí

Jen si představ tu pohodu, kdy po celém mrazivém dni vklouzneš do příjemně teplé postele a uložíš se ke sladkému spánku. Jak ale bez partnera zajistit, že budeš mít postel pěkně vyhřátou? Řešení našli v některých řetězcích luxusních hotelových resortů. Tady totiž zaměstnávají profesionální zahřívače. Ten si oblékne hygienický jednorázový oděv, zachumlá se do peřin a pěkně postel vyhřeje.

Ochutnávač psího krmení

Máš doma chlupatého mazlíčka? Pak dáme ruku do ohně za to, že jsi minimálně jednou ze zvědavosti ochutnala jeho granule nebo masovou konzervu. Možná jsi ale netušila, že většina firem, které žrádlo pro psy vyrábí, zaměstnává svého dvorního ochutnávače. Ten má za úkol jediné – posoudit, jestli je žrádlo jedlé nebo ne. Sousto může vyplivnout, každopádně ho vždycky musí ochutnat. Má navíc znalosti taky o vyváženém jídelníčku a potřebných látkách, která zvířata potřebují a při ochutnávání posuzuje nejen samotnou chuť, ale i kvalitu a samozřejmě složení.

3.jpg

Povolání? To nemusí být jen účetní nebo lékař.
pixabay.com
Čím se živíš ty? Napiš nám to v diskuzi pod článkem!

Tester tobogánů

Miluješ adrenalin a vodní hrátky? Pokud zrovna hledáš práci, poohlédni se po pozici profesionálního testera tobogánů. Abys tuhle práci dostala, musíš být skvělou plavkyní a milovnicí adrenalinu. Taky bys měla umět psát a zážitek během jízdy v recenzích barvitě vyjádřit. Cílem jízdy na tobogánech a skluzavkách je najít tu nejlepší pozici pro sjezd a maximální zážitek.

Tester efektivity deodorantů

Taky sis (naivně stejně jako my) myslela, že takový tester efektivity deodorantů zkouší různé značky a vůně deodorantů na svém vlastní podpaží? Bohužel tě musíme zklamat. Pozice je ještě o poznání nechutnější a podivnější. Tester totiž čichá k podpažím druhých a zkoumá, jak efektivní deodoranty na dotyčných jsou. Uznáváme, že tahle práce vážně není pro každého. 

Znáš nějakou další pracovní pozici, která nepatří do škatulky „běžná?“ Dej nám o ní vědět v diskuzi pod článkem!

Související články