Nejlepší dárek k Vánocům pro ženu: inspiruj se naším speciálem!

Shutterstock
|
12. 11. 2022
|
Že se blíží Vánoce, bezpečně poznáš při každé návštěvě obchodu. Čokoládové arabesky, balicí papír i třpytivé dekorace. Co nevidět k tomu začnou hrát ještě koledy.

Ale co dárky? Žádnou paniku. S naším průvodcem vymyslíš něco vhodného raz dva.

Mamince dobrou kávu i kulturu

Kávovar – „turkům“ už odzvonilo. Šálek kávy je synonymum pro pohodu a odpočinek. Ale káva by to měla být opravdu prvotřídní. Porozhlédni se po kapslovém, překapávacím nebo pákovém kávovaru. A co k tomu ještě pořídit hezký hrneček a lžičku?

Lístky do divadla – je maminka milovnice kultury? Aby dohnala covidovou přestávku, daruj jí lístky do divadla. A když půjdeš s ní a uděláte si dámskou jízdu, bude mít radost o to větší.

Sestře něco pro krásu i na parádu

Náramek z minerálů – minerály mají úžasné vlastnosti, a když se spojí se šperkem, udělají radost rovnou dvakrát. Vybírat můžeš například podle znamení zvěrokruhu, intuice nebo vlastností jednotlivých kamenů. Ametyst ji ochrání, růženín posílí lásku a tygří oko zmírní stres.

Face roller – sestra o sebe ráda pečuje? Tak to by jí rozhodně neměl chybět face roller. Masážní váleček na obličej je hit posledních let. Zlepšuje krevní oběh a zmírňuje otoky. Pravidelným používáním se zlepší produkce kolagenu a zmenší se tmavé kruhy pod očima.

Babičce teplou šálu a vzpomínky

Kašmírová šála – kašmírová vlna je jednou z nejluxusnějších přírodních textilií získávaná ze srsti kašmírské kozy. Šála z kašmírské vlny bude babičku hřát minimálně jednou tolik než jiné šály. Navíc je jemná, měkká a příjemná na dotek. S béžovou barvou nešlápneš vedle. Babička bude v teple a zároveň in.

Rodokmen s fotkami – při každé návštěvě u babičky skončíte povídáním, co maminka a strejda Láďa vyváděli v dětství za lotroviny? Starší lidé rádi vzpomínají, a proto babičce udělá radost rodokmen s fotkami. Jestli si na to troufáš, můžeš ho i sama vytvořit. Sežeň si fotky, data narození, velké plátno, barevné fixy a pusť se do tvoření.

Kamarádce hrnek na cesty a šperk přátelství

Stylový termohrnek na kávu – venku sychravo, ale v ruce termohrnek s voňavým čajem nebo silnou kávou. Zpříjemni kamarádce každodenní cestu do práce nebo školy. Bude moct usrkávat svůj oblíbený mok a ráno bude hned veselejší. Navíc ušetří i přírodu.

Stříbrný šperk symbolizující vaše přátelství – šperk, který kamarádce pokaždé připomene, co pro tebe znamená. Může to být malé stříbrné srdíčko nebo nápis nejlepší kamarádka. Zajímavou variantou je i šňůrkový náramek s decentním přívěskem.

shutterstock_540717217.jpg

S vánočními dárky si každý někdy neví rady.
Shutterstock
Dárek nemusí být drahý. Důležité je, abys ho ráda darovala a pro obdarovanou byl přínosný.

Tchyni hodinky a parfém

Hodinky – nadčasový a elegantní dárek. Slouží nejen ke sledování času, ale u žen taky jako módní doplněk. Pozornost věnuj kvalitě a detailům.

Parfém – pokud víš, jaký typ vůní se tchyni líbí, máš z části vyhráno. Parfém umí dodat sebevědomí a pozvednout náladu, navíc se řadí do kategorie luxusních dárků, čímž se před tchyní blýskneš. Pořídit můžeš taky pleťové mléko nebo sprej do vlasů, aby se vůně příjemně navrstvily.

Otázky, které ti pomohou vybrat vhodný dárek

Stále tě nic nenapadá? Odpověz si na tyhle otázky:

  • Jaká je dotyčná osobnost?
  • Jaké má koníčky a co dělá ve svém volném čase?
  • Co tě s danou ženou spojuje?

Pár tipů pro ženy v kostce

  • pro zapálenou sportovkyni: fitness náramek
  • pro rozevlátou bohémku: lapač snů
  • pro vášnivou kuchařku: knihu s recepty nebo kurz motání sushi
  • pro kreativní duši: malířské plátno a barvičky
  • pro věčnou stresařku: antistresové omalovánky pro dospělé a levandulový vonný olej
  • pro organizátorku: diář 2023 s kvalitním perem
  • pro řešitelku: hlavolam nebo deskovou hru
  • pro ekoložku: síťovku na nákupy a eko lahev na vodu
  • pro milou kolegyni z práce: sadu čajů a kvalitní čokoládu

Hmotný dárek vs. zážitek

Máš pocit, že s hmotným dárkem se úplně netrefíš a s velkou pravděpodobností skončí někde ve skříni? Vhodnou volbou může být darování zážitku. Mrkni na únikové hry, kurz pečení dortů nebo voucher na čokoládovou masáž.

Někdy vlastnoručně vyrobený dárek potěší víc

Daruj handmade dárky. Obdarovaný bude mít radost, že sis s dárkem dala práci a ocení i čas, který jsi mu věnovala. Mamince upleť šálu, sestře věnuj domácí fitness granolu, tchyni pomerančové mýdlo a karamelový likér a kamarádce svíčku a voňavou sůl do koupele.

A ještě jedna možnost. Peníze. Chceš-li je darovat, originálně je zabal.

Tak co, trefily jsme se dárkem a už máš jasno? Nebo tě napadlo něco úplně super originálního?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Tagy: 
Související články