Nejkrásnější vánoční reklamy roku 2021: Je libo pořádnou nálož emocí?

Bigstockphoto
|
01. 12. 2021
|
Okna se rozblikala stovkami žárovek, z trouby to už v řadě kuchyní voní vanilkou a perníkovým kořením. A v televizi střídá jedna vánoční reklama druhou.

Které vánoční spoty nás letos zaujaly? Máme pro tebe malý přehled včetně videoukázek! Dostane tě „nevděčný“ vnouček nebo třeba Jirka Bartoška jako zapomnětlivý farář?

Lidl opět boduje (nejen) písničkou

Oproti nesmrtelné písničce Půlnoční, kterou si pro reklamní spot vypůjčil Lidl během minulých svátků, je staronová písnička Kateřiny Marie Tiché a skupiny Bandjeez krásnou nostalgickou vzpomínkou na původní verzi Boba Dylana The Times They Are A-Changing.

Letošní vánoční spot se dotýká tématu epidemie koronaviru, stejně jako skutečnosti, že každá změna, která člověka zastihne, může přinést i něco dobrého. Zmíněný song Časy se mění ti bude znít v hlavě ještě dlouho po skončení tohohle povedeného spotu známého obchodního řetězce. Ruku na to?

Největší dárek od T-mobile

Že dárky nosí Ježíšek, to ví přece každé malé dítě. Když si ale vnouček něco doopravdy moc přeje, nemáte to srdce jeho přání odmítnout. Přesně tohle téma je ústředním motivem nejnovější reklamy z dílny T-mobile, ve které nechybí „nevděčný“ vnouček ani obrovská dávka emocí.

Jak dopadne prosba vnoučka, který si k letošním Vánocům přeje opravdu velký dárek? A proč jeho přání dědečka zamrzí? Tajemství odhalí nejnovější vánoční spot, na jehož přípravě se podílela budapešťská pobočka agentury DDB a režisér Stiny Lüt. Kampaň se sloganem „Největším dárkem je, když jste spolu. O ty ostatní se postaráme my.“ tě rozhodně překvapí v dobrém slova smyslu.

Zachraňte sněhuláka. S gigantem Apple

Další kouzelnou reklamou nás obohatila společnost Apple. Ta svou vánoční kampaň letos postavila na tradicích a hlavně důležitosti jejich dodržování. Celý vánoční spot se točí okolo sněhuláka Simona a jeho malé stvořitelky. Podaří se jí prodloužit život sněhovému parťákovi až do dalších Vánoc? Předbíhat nebudeme, na výsledek se podívej sama.

Unikátnost letošního Apple spotu spočívá nejen ve skvělém nápadu, ale zejména skutečnosti, že celá reklama je tentokrát natočená na iPhone 13 Pro – tedy nejnovější telefon od Applu. Jde vlastně o vůbec první (a pravděpodobně rozhodně ne poslední) reklamu natočenou na mobilní telefon iPhone. Nutno podotknout, že výsledek je rozhodně obdivuhodný.

Staropramen ukazuje hořkou realitu

Někdy se můžeš snažit sebevíc a Vánoce prostě nebudou podle tvého gusta ani očekávání. Přesně na tuhle hořkou realitu upozorňuje další z vánočních spotů, kterou pro svoje zákazníky připravil pro změnu Staropramen. Co dělat, když se ti – lidově řečeno – se*e všechno pod rukama? Nic, prostě brát život s lehkostí a nedělat si z něj těžkou hlavu.

Na to ostatně poukazují hlavní hvězdy spotu – Hynek Čermák a jeho manželka Veronika Čermák Macková. Na rozdíl od jiných reklam, které jsou plné (oprávněného) vánočního patosu, reklama na Staropramen ukazuje skutečnou realitu bez příkras a vyumělkovaných selfíček. Zároveň skvělým způsobem poukazuje na Extra Chmelenou 12 a další piva z řady Smíchovského výběru.

Reklama od Rohlíku má všechno

S jednou z bezkonkurenčně nejlepších vánočních reklam letos přišel Rohlik.cz. Vánoční spot, v němž sehrává hlavní roli Jiří Bartoška coby zapomnětlivý farář, boduje na všech emočních úrovních. Tenhle spot má prostě všechno – skvělý humor, pozitivní přístup a taky trošku těch kouzel. Výsledkem je skvělý, 95 sekund trvající spot, který tě rozesměje a v závěru možná taky trošku dojme.

Co chtěl Rohlík tímhle nadčasovým spotem veřejnosti sdělit? Podle slov marketingového ředitele se snažil inspirovat lidi k prožití božích Vánoc s jejich nejbližšími bez bojů o parkovací místa a nekonečných front. A v neposlední řadě přinést pozitivní emoce a zážitek v téhle hektické a stresující době, což se mu rozhodně povedlo. Ostatně koukni sama.

Která vánoční reklama tě letos nejvíc dostala?

Tagy: 
Související články