Zaručený návod, jak sbalit muže ve znamení Blížence

pixabay.com
|
10. 05. 2017
|
Zaujala tě jeho inteligence, bezprostřednost, šarm, vynalézavost a úžasný smysl pro realitu? Tyhle vlastnosti přesně vystihují zrozence Blíženců. My ti poradíme, co udělat pro to, aby jeho srdce patřilo jen a pouze tobě!

Připrav se ale na to, že to nebude jednoduché a možná budeš jednou svého rozhodnutí dokonce litovat…

Charakteristika znamení Blížence

Muži narození ve znamení Blíženců jsou komunikativní, vyhledávají kvalitní společnost, vynikají svým intelektem a jsou velmi vnímavé a přizpůsobivé povahy. Tito idealisté nalezli zalíbení ve filosofii a dalších doprovodných vědách. Proto se s nimi můžeš občas cítit jako docela v jiném světě.

Blíženci zpravidla nevydrží u jedné rutinní činnosti. Potřebují se neustále rozvíjet a objevovat nové a nepoznané. Proto je pro ně typický široký okruh zájmů. Věnují se třeba několika sportům, dobrovolnické činnosti a ve volném čase píšou básně nebo skládají modely lodí.

Jak už samotný název toho znamení napovídá, Blíženec je na druhou stranu poměrně nevyzpytatelný. Je to vlastně takový Jekyll & Hyde. Ukrývají se v něm dvě různé osobnosti a bude jen na tobě, jestli se s nimi naučíš žít, nebo to vnitřně nezvládneš.

2.jpg

Život s Blížencem není žádný med, obvykle.
pixabay.com
Jako dvě osobnosti v jedné. Tak často Blíženci vypadají.

V jednu chvíli totiž budeš mít vedle sebe pozorného a společenského jedince, který upoutá své okolí obřím rozhledem i intelektem. Jako mávnutím kouzelného proutku se ale tenhle filuta změní v asociála, který bude chtít společnost okamžitě opustit, protože už se v ní necítí dobře. Pokud odmítneš, nic pěkného tě nečeká.

Blíženec se kvůli tobě omezovat nebude

Na rozdíl od některých jiných znamení, pro Blížence není láskyplný vztah alfou a omegou. Pokud před ním začneš mávat pozvánkami na svatbu nebo těhotenským testem, zařadí zpátečku. Moc dobře si totiž uvědomuje, co pro něj bude vztah či rodina znamenat. Nehodlá slevit ze svých požadavků ani nároků. Nechce se omezovat a už vůbec ne obětovat se pro někoho jiného.

Právě proto se Blíženci jen velmi obtížně uvazují do citových vztahů, které omezují jejich osobní svobodu. Často si proto vybírají partnera, který nebude lpět na jejich důkazech lásky, bezpodmínečném trávení volného času společně a monogamii. Prakticky lze říci, že s vybraným partnerem nastolí zvláštní bratrské pouto. Takové svazky ale bývají opravdu pevné v případě, že je druhá strana akceptuje.

Jak Blížence získat a udržet si ho?

V první řadě musíme zmínit, že Blíženec potřebuje sdílet svůj vnitřní svět a intelekt se stejně nadanou polovičkou. Pokud se tedy nezajímáš o královské vědy a disciplíny a místo toho si libuješ v konverzacích o barvě nehtů, která je aktuálně „in“ nebo se veškerá vaše povídání stočí k nákupům, u Blížence s největší pravděpodobností neuspěješ. Šanci na úspěch mají naopak intelektuálně zaměřené ženy. S nimi dokáží Blíženci hodiny diskutovat o filosofii, historii, kvantové fyzice i vesmíru.

Pokud jsi ochotná tohle všechno zkousnout a nastudovat, mysli na pravidlo č. 2 – nech Blíženci volnost a jeho prostor. Nesnaž se ho žádným způsobem omezovat. Na tvé (byť i dobře mířené rady) prostě nebude brát ohledy a akorát se před tebou stáhne do ulity, odkud ho nedostaneš ani páčidlem.

Na děti a společné bydlení zapomeň… Alespoň zpočátku

Počítej také s tím, že ho nabídkou návštěvy u rodičů nebo společného bydlení pořádně vyděsíš. S těmito kroky musí přicházet vždycky on. Proto mu nech volné pole působnosti a v žádném případě se nesnaž přebírat iniciativu. Víš přece, že Blíženec má dvojí tvář. Pokud od něj očekáváš finanční zajištění, smysl pro tradiční život a máš navíc ještě majetnické sklony, raději se poohlédni po jiném znamení.

birds-276191_1280.jpg

Blíženec je praktické znamení a ví, že by svatbou či založením rodiny zahodil svou svobodu.
pixabay.com
Myslíš, že budete jako dvě hrdličky? No, spíš ne.

Aby sis ho omotala okolo prstu, sdílej jeho nadšení pro nové poznatky a zážitky, buď akční, aktivní a atraktivní! Snaž se padnout do oka jeho přátelům i rodině (pokud tě tedy někdy představí). Právě okolí má na Blížence obří vliv. Vnímej jeho tempo a drž s ním krok. Zároveň měj pochopení pro jeho výkyvy nálad. Pokud se ti nebude chtít svěřit s tím, co ho trápí, násilím se to z něj rozhodně nesnaž dostat. Efekt totiž bude nulový.

Pokud se ti ho přece jen podaří klofnout, rozhodně si negratuluj. S Blížencem totiž nemáš nikdy vyhráno. Tito jedinci se velmi často rozchází, aby se s tebou mohli dát opakovaně dohromady. Jestliže vám ale vztah vydrží, získáš vedle sebe pozorného milence, se kterým se v posteli i ve společnosti rozhodně nudit nebudeš.

Související články