Contouring obličeje: plastická operace, kterou večer smyješ

Pixabay.com
|
07. 08. 2016
|
Od té doby, co Kim Kardashian zveřejnila své fotky z procesu konturování obličeje, může se beauty svět zbláznit. Contouring dnes můžete pomocí tutorialů na internetu aplikovat na skoro každou část těla. Obličej ale zvládá málokdo.

Je to velká revoluce. Dnes už prostě kvůli hezčí bradě nemusíš jít „pod kudlu“. Stačí si správně vybrat odstíny líčidel a za pár minut můžeš být spokojenější. Hodně žen (a zejména těch mladších) vzalo konturování obličeje jako příležitost kompletně překopat vzhled. A tak nám nastala situace, kdy se po ulicích potácí makeupové zombie, jedna podobná druhé (inspirace Kardashiankou je prostě nepřehlédnutelná). Dívky kolem dvaceti teď leckdo zamění za udržovanou pětatřicítku.

ctr.jpg


lusmakeupfettish.wordpress.com

I tady platí staré dobré „všeho s mírou“. Spálily se i celebrity se svými draze placenými stylisty, takže možnost udělat chybu je poměrně velká. Nezapomeň, že jde o kontrast světla a stínu, jehož pozadí máš ale znát jen ty.

Nedělej ze sebe klon

Contouring obličeje můžou využít i ty z nás, které kvůli pleti musí používat silnou vrstvu make-upu. Ta obličej prostě narovná, smaže naše rysy.

maxresdefault.jpg


i.ytimg.com
Fotky, které rozpoutaly konturovací peklo.

Než se do toho pustíš, je potřeba vědět, jaký je přirozený tvar tvého obličeje. Nejde o to jej změnit, ale doladit. Nemůžeš si proto představovat, že ze srdčité tváře udělá kulaťoučký ovál. Dalším podstatným pravidlem je vyzdvihnout své rysy. Kim K. je sice hezká, její kopie už ale tak zábavné nejsou. Neboj se proto zvýraznit svůj hezký nos nebo vystouplé lícní kosti.

Čti také 5 beauty vychytávek, které musí mít každá kočka!

Naducané rty a vypracované svalstvo pár tahy

Další fází contouringu je modelace různých částí těla. Na internetu dnes běžně najdete návody na to, jak si vykreslit hezčí prsa, zadek, břišní pekáč, ale i prsty na rukou. Vytvořit si můžete také rty přesně jako má Angelina Jolie. Novinkou jsou též líčidly vystoustružené „plážové kotníky“. Po odlíčení (tady už budete potřebovat rodinnou osušku a dvě lahvičky pleťové vody) však může mnohé muže čekat obří překvapení. Nemilé. Skvěle se k tomu vyjádřil jeden twitterový diskutér: Škoda, že si nemůžete vykonturovat charakter. 

img2.thejournal.jpg


dailyedge.ie
Malá prsa, špíčky na břiše? Žádný problém!

Už jsi zkusila contouring? Dej nám vědět na Facebooku a Instagramu.

Související články