Trendy jara, které jsou prostě divné

bigstockphoto.com
|
02. 05. 2017
|
Každou jarní sezónu se na ulicích vynoří mix podivností a ty si říkáš, jestli lidi neodložili s kabáty i svůj rozum? Nevíš, jestli máš lidem závidět jejich odvahu, nebo si klepat na čelo? Čti dál a div se s námi. Svět se zase jednou zbláznil.

Dámské obleky

Tuhle lahůdku zařazujeme do kategorie „na módní přehlídce to vypadá šik, ale na ulici na vás určitě zavolají módní policii“. Jediný, kdo může beztrestně vlát v obleku, kromě byznysmenů, ženichů a unavených securiťáků v obchoďáku, je strašák na poli v Horní Dolní. No ne?

Tenisky k oversize kabátu

Když se díváme na exemplář tohoto typu, napadá nás, že nositelka zřejmě trpí rozdvojenou osobností. Od země po kolena žije sportem a musí všem dát najevo, že po práci prostě do toho fitka a běhat na Ladronku chodí (a kromě toho stíhá být ještě děsně cool, protože má tenisky v barvě zvýrazňovače, který jsme naposledy používali k vytváření psychedelických obrazců ve vysokoškolských skriptech). Od kolen nahoru zůstává cool, protože nosit věci o x čísel větší a nazývat to boyfriend stylem je přece cool, tím víc cool, když žádného boyfrienda nemáš, ale přece jen je to taky smrtelnice a těm občas zima bývá.Díry na oblečení jsou čas od času trendy. Ale neoprávněně.

Odhalená ramena a kolena

Někdo někde tuhle sezonu asi prohlásil, že odhalené klouby jsou sexy. Jak si jinak vysvětlit tu záplavu triček s průstřihem ramen (možná proto, že je to téměř jediná část těla, kde se neukládá tuk?) a džín, které mají díry na kolenou tak velké, že si myslíš, že jejich majitelka je buď natolik zlobivá, že celé dny klečí na hrachu, nebo tak zbožná, že se celé dny jen vkleče modlí. Anebo že ji někdo podfoukl a prodal jí kraťasy za cenu kalhot. Ajaj.

Short cut trička

Tak tady, vážení, přestává veškerá legrace. Vidíme tuny, doslova tuny triček, které svoji bezduchou existenci vzdaly kdesi nad pupíkem, ale… Kdo je nosí? Chápeme, že je nutno zužitkovat zbytky látky, která by jinak skončila kdesi v hlubinách Indie nebo Číny, ale opravdu nás chcete ochudit o dezerty po obědě a smetanové zmrzliny? Protože jestli tyhle věci jíš, věz jediné - short cut tričko pro tebe zůstává těžce zapovězeno. A další zrada - ten, kdo je může nosit, hlady téměř nevidí, takže si ten pocit zase tak neužije!

Plisovaná sukně

Tak tedy nevíme, ale tenhle trend jakoby se vynořil jako lochneská příšera z dob, na které nechceme vzpomínat. Dej pozor, aby na tebe ze záhybů sukně nevylétl starý prach a vzpomínky, na které jsi chtěla zapomenout. Takže doporučený postup - otevřít maminčin šuplík, vrátit sukni (předtím úhledně složit, jinak budeš odhalena) a zapomenout na plisovanou sukni i první trapnou pusu na škole v přírodě. Jedinou výjimku máš, jestli jsi baletka tělem i duší, pak držíme palce a na viděnou v národním baletu, neboť tam je země plisování zaslíbená.Plisovaná sukně na většině holek nevypadá dobře.

Dámské retro mokasíny

Nad tímhle nám zůstává rozum stát téměř každou sezonu a letos to není jinak. Všechny značky, které se jinak vydávají na odiv jako dynamické a módní, se vytasí s nespočtem mokasín, které bychom z fleku vylovili i z babiččiny skříně. Ok, buďme diplomati, pohodlí je bezesporu ceněnou komoditou, a to nejen v pokročilém věku, nicméně šlapat si po štěstí lze i s větším stylem.

Související články