Make-up trendy 2022: výrazné barvy, třpytky, konturky i kamínky

Bigstockphoto
|
12. 02. 2022
|
Líčení pro rok 2022 bude ve znamení barev, extravagance a výrazného make-upu. Na co se letos můžeme těšit?

Módní trendy 2022 se pořád vezou na vlně devadesátek a stejně je tomu i v oblasti kosmetiky. Neboj se odvázat a oprášit paletu očních stínů, tvářenek, konturek i očních linek. Obecně bude platit, čím víc barev, tím líp!

Třpytivé oční stíny

Třpytivé stíny jsou jedním z největších hitů sezóny. Celkově vzhled rozzáří a dodají mu šťávu. A zdaleka je nemusíš nosit jen na diskotéku. Decentnější odstíny jako zlatou, stříbrnou nebo růžovou unosíš i do práce. Do společnosti se pak klidně odvaž a sáhni po výraznějších barvách.

Kamínky

Ráda zkoušíš něco nového? Rok 2022 přeje odvážným prvkům, jako je použití malých blyštivých kamínků. Některé jsou rovnou nalepovací, u jiných je potřeba povolat na pomoc lepidlo na obočí. Po vzoru modelek je aplikuj například nad linii očí nebo na lícní kosti. Fantazii se meze nekladou!

bigstock-women-bright-multi-colored-eve-435843281.jpg

Letos pofrčí třeba kamínky.
Bigstockphoto
Kamínky posunou líčení ještě o úroveň výš.

Barevné oční linky

Po vzoru devadesátek slaví comeback kajalové tužky na oči. A ne ledajaké! Rok 2022 hraje všemi barvami, takže je čas na experimentování. Je libo modrou, zelenou, červenou nebo růžovou? Barevné oční linky působí mladistvě a skvěle doplní jarní look.

Konturka

Tužka na rty byla na přelomu tisíciletí nejlepším přítelem každé ženy. Po jejím použití získá rtěnka sofistikovaný vzhled, rty se zároveň opticky zvětší a zvýrazní. Konturka by měla být ideálně o odstín až dva tmavší než rtěnka a v neutrálních hnědých nebo hnědorůžových tónech.

bigstock-shooting-in-a-beauty-salon-th-448056502.jpg

Konturka si v roce 2022 zase najde své uživatelky.
Bigstockphoto
Konturku si oblíbili vizážisti z celého světa.

Tvářenka

Nenápadná součást líčení, která dokáže divy. Pokud jsi zatím nebyla na tvářenku zvyklá, je nejvyšší čas to napravit. Tvářenka dodá pleti zdravý vzhled a zvýrazní kontury. Po vzoru přehlídkových mol jde růžovou tvářenku doplnit o monochromatické oční stíny ve stejných barvách.

Na který z těchto trendů se nejvíc těšíš?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Související články