Měj doma New York! Alespoň na tapetě

Komerční článek
|
15. 05. 2017
|
Pro každodenní pohled na město, kde se plní sny, se nemusíš stěhovat přímo do New Yorku. Neustálou dávku motivace, luxusu a velkoleposti můžeš přenést i do svého interiéru díky fototapetě, která vypadá skoro jako skutečný výhled. Je už jenom na tobě, jestli zvolíš pohled na rozsvícený noční New York, nebo si vybereš obraz znázorňující typické dominanty metropole. Kde všude se bude fototapeta New York vyjímat a jak ji vybrat?

Velkolepý pocit do každého interiéru

Při pohledu na velkou fototapetu s New Yorkem budeš mít pocit, že jsi přímo tam. Celá místnost najednou dostane úplně jinou atmosféru. Obrazy s motivem jedné z nejznámějších metropolí na světě jsou k dostání v různých variantách. Od pohledu na vysoké mrakodrapy, až po detail ulic, kterými se prohání typické žluté taxíky. Vybranou fototapetu si na stěně lépe představíš díky vizualizacím přímo v interiéru.

Své využití najde fototapeta New York pro ozvláštnění interiéru bytu, ale i ve veřejných prostorech, jako jsou čekárny, kanceláře a podobně. Skvěle se může vyjímat i v domácí pracovně, kde ti pokaždé dodá motivaci, proč se snažit ještě o kousek víc, abys jednou mohla koukat třeba na skutečný výhled na New York.

Fototapeta připomínající velikost světa okolo nás

A proč si vlastně pořídit fototapetu s velkoměstem? Důvodů je hned několik a i ty můžeš mít svůj vlastní. Jedním z nich je touha po velkolepé atmosféře, kterou obraz s mrakodrapy přes celou stěnu jistě vyzařuje. Dalším důvodem je motivace a luxusní vzhled. Každý den si při pohledu na fototapetu uvědomíš, jak důležité je pracovat na svých snech. Snáze najdeš motivaci pro každodenní úkoly, které pomáhají stavět naše osobní velkolepá města.

jsmekocky_2.jpg

Fototapety jsou in v moderních bytech.
Fototapeta může dokonale oživit tvoje hnízdečko.

Vyber si tu správnou

Aby byl výsledek dokonalý, musíš zvolit tu správnou fototapetu. Výběr má několik faktorů a všechny je potřeba pečlivě projít. Zařídit si dokonalý a originální interiér nikdy nebylo jednodušší a celý proces je otázkou několika málo chvil při vyřizování objednávky. Nejtěžší věc na celém výběru fototapety je volba pouze jednoho jediného motivu.

Sladěnost s interiérem

Prvním krokem je výběr vhodného místa pro umístění fototapety. Najde své místo v obývacím pokoji, pozvedne úroveň pracovny, nebo vytvoří zajímavou kulisu v ložnici? Výjimkou nejsou ani využití v komerčních prostorech. Po zvolení vhodného místa přijde na řadu výběr konkrétního motivu. Fototapeta New York má více variant, které se liší barevností, ale i stylem. Pamatuj na to, že výsledek má ladit s interiérem a má představovat příjemnou souhru. Vyzkoušet můžeš i provokativní kontrast, který se hodí hlavně do moderněji laděných místností.

Pro ty, kteří mají špatnou představivost, ale rádi si hrají s počítačovými programy, existuje možnost přímé zkoušky, jak bude fototapeta vypadat. Vyfoť si stěnu, kam ji chceš umístit. Stáhni si fotografii vybraného motivu a v programu ji zkus zhruba přenést na stěnu. Tak získáš přibližnou představu o výsledku a eliminuješ překvapení z naprosto nevhodného výběru.

jsmekocky_3.jpg

Fototapety jsou věrnou napodobeninou scenérie.
Máš svou oblíbenou scenérii? A proč bys ji nemohla mít doma?

Správné rozměry

Dalším bodem výběru jsou vhodné rozměry. Ty určíš podle přeměření místa určeného pro fototapetu. Zamysli se i nad tím, jestli poblíž bude nějaký nábytek. Skvěle vypadá, pokud je fototapeta ideálně přes celou jednu stěnu místnosti, ale ne vždy je to možné. Volba správných rozměrů je limitována maximální možnou výškou a šířkou fototapety nabízené výrobcem.

Vytvoř si výřez a vyber materiál

Už víš, kam ji umístíš a jak bude velká. Ještě můžeš upravit obraz tím, že zvolíš nejhezčí výřez podle vlastního přání. Zvolený obraz je možné upravit i do odstínů šedi či do sépiových tónů.

Následně zbývá vybrat správný materiál. Klasická vinylová fototapeta New York nabízí odolnost proti deformování a je šetrná ke stěně. Zvolit si můžeš i vinylovou tapetu omyvatelnou vodou, která je ošetřena laminátem a lépe odolává nepříznivým vlivům, jako je sluneční světlo a odření. Pro milovníky opravdu dynamicky vypadajících tapet je jako stvořená vinylová strukturální fototapeta. Ta připomíná jemná zrnka písku a propůjčuje celému obrazu ještě o něco větší dynamiku.

Jak fototapetu nalepit?

Fototapeta se lepí velmi jednoduše. Lepidlo se aplikuje pouze na stěnu, což zabraňuje poškození samotné tapety. Při lepení dbej na rovnost a vyrovnání. Povrch by měl být co nejhladší a bez nečistot. Když se vše podaří, budeš se každý den dívat na velkolepou scenérii New Yorku. 

Související články