Kdo jsou nejslavnější světové vražedkyně? Z jejich činů ti bude špatně

Shutterstock
|
24. 08. 2022
|
Kapesníček, rtěnka, parfém a nůž umazaný od krve. I tak by mohly vypadat kabelky slavných vražedkyň. S těmihle dámami by ses fakt pohádat nechtěla, to nám věř.

Když se řekne vrah, většina lidí si představí agresivního muže se zbraní v ruce. Přitom o nic míň ohavné činy spáchaly i ženy, do kterých bys násilnou povahu na první pohled třeba ani neřekla. Tady jsou ty nejslavnější vražedkyně, které děsí ve snech i ty nedrsnější muže.

Alžběta Bathoryová a 600 mrtvých dívek

Pocházela ze šlechtického rodu a svého postavení uměla velmi dobře využít pro svoje zvrácené pohnutky. Říká se o ní, že mučila svoje podřízené, kterými byly většinou dívky od 10 do 14 let, nezvykle brutálním způsobem. Před tím, než je zabila, jim měla zasekávat pod nehty jehly, svazovat je nebo namazat medem a nechat napadnout včelami a mravenci. Jejím trestem bylo vězení, ve kterém měla pouze štěrbiny na jídlo a vzduch.

Andrea Yatesová utopila všechny své děti

Příběh Yatesové strhl pozornost médií v roce 2001. Vražedkyně tehdy chladnokrevně zabila postupně všech svých pět dětí během jediné hodiny, kdy byla ponechána doma bez dozoru. Nejmladšímu bylo 6 měsíců a nejstaršímu 7 let.

Předcházet tomu měly poporodní deprese, psychózy a schizofrenie spojené s posedlostí čtením bible. Měla se taky několikrát pokusit o sebevraždu. Zbytek svého života pravděpodobně stráví v psychiatrické léčebně. Své psychiatričce údajně řekla, že její děti musely skončit v pekle, protože od ní nedostávaly dobrou výchovu.

Amelia Dyer zabíjela miminka

Patří mezi ty nejplodnější sériové vrahy v historii Anglie. Za jednorázovou platbu se měla starat o děti, dokud se jim nenašel trvalý domov. Zjistilo se ale, že místo toho, aby se láskyplně starala o svěřence, jak slibovala rodičům, je nechala vyhladovět nebo jim podávala tekuté opiáty.

Její zločiny postupem času pokročily až ke škrcení nemluvňat a následnému vyhození do řeky. Je podezřelá ze zabití stovky dětí a po svém přiznání byla odsouzena k trestu smrti oběšením.

Katherine Knightová zabila manžela a části těla uvařila

Své znalosti z jatek, která označila jako práci snů, použila Knightová k ohavnému činu na svém příteli. Údajně ho po zabití měla stáhnout z kůže a některé části těla uvařit. Tenhle příběh je ale ještě „trochu“ nechutnější.

Části těla prý chtěla podávat dětem zabitého se zeleninou a omáčkou, přičemž jeho hlava se měla vařit v hrnci na maso. Byla odsouzena na doživotí bez podmínečného propuštění. Roky před vraždou se přitom už měla pokusit zabít bývalého přítele a dvouměsíční dcerku.

Amy Archer-Gilliganová vraždila ve svém pečovatelském domě

Gillianová byla nejenom prominentní členkou komunity obyvatel Windsoru v Americe, ale taky majitelkou pečovatelského domu pro seniory. V tom během let 1907–1916 zemřelo podezřele moc lidí, údajně víc než šedesát. Úřady posléze zjistily, že vražedkyně používala na seniory obávaný jed arsen. Byla odsouzena na doživotí a nakonec převezena do psychiatrické léčebny.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Související články