7 kousků, které můžeš vyhrabat ze dna skříně, protože teď znova frčí devadesátky

|
12. 07. 2016
|
Bezstarostná doba, kdy po kalifornských plážích skákaly prsa Pamely Anderson a Brenda brečela v šatně, protože jí Dylan zahnul s Kelly, se naštěstí rychle vrací. Jestli ses z nostalgie nezbavila módy devadesátých let, je čas zalovit ve starých zásobách a vyrazit do ulic!

1. Těsné náhrdelníky 

Říká se jim chokery a v devadesátkách jsme je měly všechny. Ať už to byly ty silonové, když jsi chtěla ukázat, že jsi úplně free, nebo sametové, pokud byla Posh Spice Victoria Beckham tvůj stylový vzor.

via GIPHY

2. Široké gumičky

Přiznejme si to - tyhlety široké gumičky jsou mnohem praktičtější, než ty dnešní titěrné, kterých si koupíš balík a do týdne ti zbydou dvě. Bereme látkové a outdoorově šusťákové. A vyhrává ten, kdo sežene pořádně divoký neonový vzor!

via GIPHY

3. Květované šaty

Ženy v devadesátých letech měly vše (tedy co se módy týče). Mohly si užívat výhod pánského stylu a zároveň se topit v květované romantice - a pořád byly zatraceně trendy. Pánská móda už je dnes úplný standard, proto rády skočíme do květované louky a necháme vyniknout naše něžné stránky. 

 

Čti také Nachystejte si kapesníky. Gilmorky se vrací!

4. Ledvinka

Jestli něco milujeme, tak spojení praktické stránky a stylu. To druhé jsme ledvinkám dlouhou dobu odpírali, ale už před tím nejde dál zavírat oči. Seber ledvinku tátovi a vyraz na mejdan! 

ledvinka.jpg


buzzfeed.com, pinimg.com
Drew Barrymore a Castle se svou ledvinkou na zabití.

5. Tmavá rtěnka

Ženu vampa ze sebe uděláš jenom tmavou rtěnkou. Devadesátá léta si potrpěla na hnědý odstín, my si můžeme dopřát i borůvkovou nebo temně růžovou. Důležité je jenom nepřehnat to s líčením očí.

via GIPHY

6. Grunge

Tenhle styl se vrací se stejnou vytrvalostí s jakou hrají DJs po padesátce Smells like teen spirit na každé akci pro mladší ročníky. Kurt by se asi zabil podruhé, kdyby viděl, co s jeho odkazem popkultura udělala. Naštěstí si můžeme v klidu říct, že to tenhle zasloužilý člen klubu 27 nevidí, a vklidu vklouznout do flanelky a vytahaných lacláčů.

via GIPHY

7. Boty na platformě

V dějinách módy se boty na platformě pravidelně objevují. Statut naprosté nepostradatelnosti jim ale daly až Spice Girls se svými šílenými variantami a všemi možnými výškami. My si pro rok 2016 vybíráme tu nejstřízlivější - černé sandály. Ta totiž koketuje s s předcházejícími body a dohromady tvoří jeden skvělý retro styl! 

enhanced-buzz-28969-1340723265-10.jpg

Máš v šatníku něco ze starých dobrých devadesátek? Pošli nám fotku na Facebook nebo Instagram s hashtagem #jsmekocky!

via GIPHY

Související články