9 tipů na dárky, které pořídíte i na poslední chvíli

cleany.cz
Komerční článek
|
21. 12. 2020
|
Ohledně vánočních dárků a jejich nakupování se dají lidé rozdělit na dvě skupiny, jedni mají vše nakoupené od léta a ti druzí nakupují na poslední chvíli. Pokud patříte spíš k té druhé skupině, máme pro vás pár tipů, které vám vytrhnou trn z paty.

Není to žádná legrace, když zjistíte, že vám chybí dárek, natož když z vedlejší místnosti už pomalu slyšíte trhání slavnostních stužek a šustění papíru. Ještě, že existuje internet!

1. Speciální kurz

Pokud máte v rodině zvědavce, jisté ho potěšíte nějakým kurzem, který rozšíří jeho obzory. Zaměření zvolte podle zálib daného člověka. Výběr prakticky nekonečný a nikdo nepozná, že jste dárek kupovali za minutu dvanáct.

Pro milovnice sladkého vyberte cukrářský kurz nebo exkurzi do čokoládovny. Kurzem vaření nepohrdne žádný gurmán. Cestovatelé zase ocení voucher na kurz focení, tak by se dalo pokračovat do nekonečna.

2. Adrenalinový zážitek

Zážitky, po těch prahnou všichni! A ty adrenalinové vám dají vzpomínky na celý život. Pokud tedy víte, že je příjemce odvážný, nic nezkazíte seskokem padákem, školou smyku nebo bungee jumpingem.

Pokud si nejste jistí, aby toho nebylo moc, zvolte jemnější alternativu pro klidné povahy. Let balónem, gurmánská večeře nebo degustace vína budou mít jistě úspěch.

3. Výlet za kulturou

I když kulturním akcím není v poslední době příliš přáno, můžete milovníkům kultury udělat radost on-line vstupenkami do divadla nebo na koncert. Nezapomeňte vstupenky vytisknout a dát do obálky.

4. Jedlé dárky

Pokud máte trochu více času, můžete připravit přátelům nebo rodině jedlý dárek. Do sklenice můžete naskládat ořechy, sušené ovoce a rozinky. Případně můžete naložit sýry či připravit pečený čaj. Na internetu najdete spoustu návodů, jak na to.

5. Dárkový poukaz

Naprostou jistotou na poslední chvíli je dárkový poukaz. Voucher do oblíbeného obchodu s oblečením, knihkupectví nebo třeba do čistírny. Poukaz se dá pořídit klidně i na úplně poslední chvíli. Letos se dá dokonce pořídit dárkový poukaz na volný čas. Dobře, ne úplně na čas, ale na on-line praní prádla na Cleany.cz. A to je skoro to samé, místo praní, žehlení nebo chození do čistírny, si obdarovaný všechno zařídí on-line z pohodlí domova a zaplatí poukazem od vás.

500_krabice.jpg


cleany.cz

6. Kniha trochu jinak

Kniha, vděčný vánoční dárek, ale na poslední chvíli vám ji z knihkupectví nepřivezou. Nicméně pokud mají vaši blízcí tablet nebo čtečku elektronických knih, je všechno zachráněno. Na internetu najdete řadu e-knih, při nákupu zadáte e-mailovou adresu obdarovaného, kam mu pak přijde speciální kód pro stažení knihy. Dárek je na světě, za pár minut a z pohodlí domova.

7. Stírací losy

Stírací los seženete skoro na každé benzínce. Cestou na rodinnou oslavu můžete koupit štěstí, třeba vyhrají nějakou pěknou sumičku.

8. Šeková knížka

Nic vám není vhod, nebo se vám nepozdává? Nevadí, můžete vymyslet vlastní šekovou knížku plnou splněných přání na míru. Pro drahou polovičku připravíte poukazy na domácí masáž nebo hodiny nerušeného sledování televize či výletu s kamarády.

9. Vlastní výroba

Pokud máte trochu času, fantazii a šikovné ruce, můžete vyrobit kalendář z fotek, fotoalbum plné vzpomínek či diář na příští rok. Ručně vyrobené dárky od srdce jistě potěší úplně nejvíc.

kupujete dárky na Štědrý den, nebo je máte už měsíce doma, pamatujte si na to, že Vánoce jsou především o klidu a pohodě.

Související články