3 letní dobroty, které musíte vyzkoušet

bellarose.cz
Komerční článek
|
09. 08. 2021
|
Letní večery na terase, v zahradě i na tom sebemenším balkoně volají po posezení u grilu a skleničky osvěžujícího letního pití. Užijte si příjemnou atmosféru teplých dní a připravte pro svou rodinu nebo drahou polovičku menu, které nadchne svou chutí, stejně jako snadnou přípravou.

Osvěžte se letním drinkem z čaje a Prosecca. Jak na to?

Horké letní počasí přímo vybízí k odpočinku pod slunečníkem a popíjení osvěžujícího drinku, který v sobě ukrývá nejen perfektní chuť, ale také spoustu bublinek. Připravte si za pár minut svěží drink ze sypaného čaje Tafelgut, který je určený pro smíchání s alkoholem. Namícháte si jej takto:

Uvařený a vylouhovaný čaj nechte vychladit, poté jej smíchejte v poměru 1:1 s Proseccem. Můžete dosladit hnědým cukrem podle chuti. Do připravené vysoké sklenice dejte kostky ledu a podávejte.

Ideální sklenicí na tento letní drink bude vysoká sklenka Léto, která má přímo dokonalý objem jak pro dostatek pití, tak pro několik kostek ledu. Nebo si raději dopřejete pouze vychlazené Prosecco ze sklenky Prosecco Queen či vinný střik ze sklenice na víno s hravým nápisem? 

foto_1.png


bellarose.cz
Sklenky na víno s veselými nápisy najdete na Bella Rose.

Večerní grilování pro celou rodinu. Vyzkoušejte žebírka!

Pokud patříte mezi milovníky masa a rádi si na grilu připravíte voňavý steak, jistě si zamilujete i menší změnu. Zkuste si ke sladšímu drinku připravit marinovaná žebra, která svou chutí dostanou i zkušené mistry grilu.

Na pomoc si totiž můžete přizvat dánského šéfkuchaře Nicolase Vahé a jeho delikatesy, které pozvednou každé vaše jídlo na vyšší úroveň. Grilovaná žebra můžete naložit do jedné z marinád nebo vyvážených směsí koření, a poté, co se dokřupava opečou, je podávat třeba s dipem z pickles.

foto_2.png


bellarose.cz
Výjimečné delikatesy od dánské značky Nicolas Vahé pozvednou vaše grilování ještě výš!

Zakončete večer vychlazeným dezertem: Lehká panna cotta do skleničky

Po vydatné večeři jistě přijde chvíle, kdy zatoužíte po sladké tečce. Na letní večer (a klidně i odpoledne ke kávě) bude ideální lehká smetanová panna cotta s čerstvým ovocem. Jak ji snadno připravit? Vyzkoušejte tento recept.

foto_3.png


bellarose.cz
Lahodná pana cotta bude dokonalou sladkou tečkou.

Na letní italskou panna cottu do skleničky budete potřebovat:

500 ml smetany

5 lžic krystalového cukru

vanilkový lusk nebo esenci

3–4 menší plátky želatiny

čerstvé sezónní ovoce

Postupujte takto:

Plátky želatiny ponořte do vody a nechte nabobtnat. Jakmile je želatina měkká, vodu vylijte a želatinu zlehka vyždímejte. Pak v kastrůlku smíchejte smetanu s cukrem a vanilkou a za postupného míchání přiveďte k varu. Přidejte želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí i ona. Hotovou směs přelijte do připravených skleniček - množství by mělo vystačit na 6 porcí, a nechte vychladit. Podávejte s letním ovocem – jahodami, borůvkami nebo třeba rybízem.

Věříme, že si letní večer s rodinou nebo přáteli užijete znamenitě, stejně jako všechny připravené dobroty. Pak už si stačí jen přiťuknout sklenkou vína nebo zbývajícího šumivého drinku a ponořit zrak do hvězdné oblohy.

Související články