Nenechte si ujít knižní novinky a bestsellery, které vám zpříjemní volné chvíle

Ko Backpacko / Shutterstock
Komerční článek
|
22. 05. 2023
|
Čtení je činností, které byste se měli pravidelně věnovat. Čtení totiž rozšiřuje vaši slovní zásobu, pomáhá vám se lépe soustředit a také se jedná o skvělou formu odpočinku.

Abyste se mohli do čtení ponořit naplno a opravdu vás bavilo, přinášíme vám tipy na pár knižních novinek a bestsellerů, které si zaslouží vaši pozornost.

Proč číst? Čtení vás obohatí a zlepší vám paměť

Abychom vás přesvědčili o tom, že čtení je opravdu praktické hobby, máme pro vás další přínosy, které vám přinese. Kromě již zmíněného rozšíření slovní zásoby vám čtení přinese také nové znalosti. Dokonce se jedná o výbornou činnost, jež vede k lepší funkci paměti. Díky čtení budete také bystřejší, koncentrovanější a vaše představivost bude lepší.

Možná patříte k vášnivým milovníkům krimi napětí, nebo vás naopak fascinují zajímavé sci-fi knihy a fantasy příběhy. Naopak ženské pokolení často sahá po románech, beletrií či příbězích podle skutečné události. Nezáleží na tom, který žánr upřednostníte, důležité je, že patří čtení mezi vaši oblíbenou činnost a tříbíte si jí mozek.

Knižní novinka pro milovníky napětí a detektivek

Britská autorka Helen Fieldsová se věnuje psaní knih z prostředí, které je jí dobře známé. Před tím, než se vrhla na spisovatelskou dráhu, totiž pracovala jako právnička se specializací na trestní a rodinné právo. A mezi její případy často patřily vraždy a obchodování s drogami. V knihách Helen Fieldsové tak můžete narazit na vše, co si pod pojmem skvělá detektivka představujete.

Nechybí v nich napětí, hádanky, zločinci ani sympatické duo detektivů. Mezi knižní novinky, a zároveň bestsellery, se řadí kniha Dokonalá lítost, která spadá do série dokonalých vražd a čtenáři se tentokrát mohou těšit na krásný Edinburgh. Samozřejmě nebude chybět ani šéfinspektorka Ava Turnerová a inspektor Callanach.

Erotické romány pro dámy

Mezi knižní novinky, který se rovněž dostali mezi knižní bestsellery, se řadí také erotický román z pera Lauren Layne. Tato americká spisovatelka uchvátila české čtenářky již svou knihou Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana, kde se hlavní hrdinka Violet ujme formování vnuka své dobré přítelkyně a uvede ho do světa korporátu. V korporátním světě zůstaneme i v nejnovější knize Lauren Layne, která nese název Vlci z Wall Street: Ian.

Jak již samotný název napovídá, jedná se o první díl ze série Vlci z Wall Street. Ian Bradley je typický příklad takzvaného vlka z Wall Street. Díky vysokým příjmům si užívá života plnými doušky, tedy až do doby, než narazí na Laru McKenzieovou, která pracuje pro FBI a začne Iana prošetřovat kvůli domnělému zneužití informací. Jak to celé skončí a podlehnou oba hlavní hrdinové vzájemné přitažlivosti?

Knižní novinka od českých autorů

Nedáte dopustit na české autorky? V takovém případě by vaší pozornosti neměla ujít kniha Vetřelec od Kristýny Trpkové. Jedná se již o třetí knihu ze série Laura Linhartová a Adam Beneš. V prvních dvou dílech, které se jmenují Stvůra a Vesnice, se čtenáři seznámili s komisařkou Linhartovou a jejím kolegou Benešem. V díle Vetřelec bude komisařka Laura Linhartová řešit úmrtí mladého manželského páru a jejich teprve tříleté dcerky.

Co zpočátku vypadá na chladnokrevnou vraždu idylicky žijící mladé rodiny, se ukáže jako zamotaný příběh a na povrch začnou vyplouvat nejrůznější tajemství. Kdo a proč mladou rodinu zavraždil? Vydejte se společně s komisařkou do víru tajemství a vychutnejte si detektivku odehrávající se v dobře známém českém prostředí.

Kniha versus e-kniha

Všechny zmíněné knižní novinky si můžete vychutnat v podobě skutečné knihy, ale také si je můžete stáhnout do své čtečky a věnovat se jejich četbě kdykoliv a kdekoliv, protože ji budete mít neustále po ruce. Jakou variantu nakonec zvolíte, necháme na vás.

Ponořte se do čtení knižních novinek a rozšiřte si svou slovní zásobu, odpočiňte si od každodenních starostí a zapracujte na svém soustředění.

Související články