Kam vyrazit s kamarádkami na eurovíkend? Tipy na 3 úžasné výlety

pixabay.com
Komerční článek
|
03. 02. 2020
|
Vyjeď s přítelkyněmi na víkendový zahraniční výlet a načerpej sílu a motivaci. Ženská zábava může mít mnoho podob a krátké odpočinutí od rodiny všem jen prospěje. Přinášíme ti tipy na 3 eurovíkendové destinace, které stojí za to navštívit.

Když na zahraniční výlet, tak s cestovním pojištěním

Ať už vyrazíš kamkoliv, nezapomeň si před cestou sjednat cestovní pojištění. Vymknutý kotník tě v cizině může přijít i na desítky tisíc korun, komplikovaná zlomenina pak klidně na statisíce. „Cestovko“ vyřešíš během několika kliknutí a základní varianty stojí jen pár desetikorun za den. Internetové srovnávače ti s výběrem pomohou – vše přehledně srovnají a najdou nejlevnější typ pojistky přímo pro tebe.

Barcelona (Španělsko)

Hlavní město Katalánska leží u pobřeží Středozemního moře a nabízí nejen procházky podél vody. Proslulým architektem, který měl na podobu města enormní vliv, je Antoni Gaudí. Za jeho nejznámější stavbu, kterou by milovnice umění určitě neměly minout, je považován chrám Sagrada Familia, jež nikdy nebyl dokončen. Udělejte si čas i na prohlídku centra města, na La Boquerii, voňavé tržiště s mnoha laskominami, a na dva architektonické úkazy od Gaudího – Casa Milà a Casa Batlló. Klidné večery pak s holkami naplníte plnou chutí sangrie a tapas v místních hospůdkách.

1.jpg


unsplash.com

Benátky (Itálie)

Město na severovýchodě Itálie je odedávna považované za jedno z nejromantičtějších míst Evropy. Užij si ho s nejlepšími kamarádkami a navštivte dlouhatánské vodní kanály, po kterých se plaví urostlí gondoliéři. Nenechte si ujít 4 kilometry dlouhý Canal Grande, bílý kostel s kupolí Santa Maria della Salute u jeho ústí, kostel San Geremia s relikviemi sv. Lucie a palác Ca´Pesaro, ve kterém se dnes provozuje muzeum moderního umění. A nakonec nezapomeňte užasnout nad náměstím sv. Marka a ochutnávat kvalitní italská vína a kávu s lehkými dezerty.

Paříž (Francie)

Posledním tipem mnohé nepřekvapíme. Vždyť kam jinam vyrazit s kamarádkami než do hlavního města módy. Vyfotografujte se s celou partou pod Eiffelovkou, navštivte Louvre se všemi jeho uměleckými skvosty a nebojte se ochutnávat netradiční pokrmy. V uličkách Montmartru pak zapomenete na strasti každodenního života a necháte se unést uměním místních lidí. Uchvátí vás také slavný bulvár Champs-Elysées s luxusními obchody i útulnými kavárnami. Jestli máte pro strach uděláno, navštivte místní katakomby a hřbitov Père-Lachaise, kde odpočívá spousta slavných umělců.

Užijte si víkend po svém

Volný víkend v dámské partě ti může nadneseně zachránit duševní zdraví. Tak mysli chvíli i na sebe a oddechni si od rodiny v jednom z evropských měst. Ochutnáš nová jídla, navštívíš památky, s kamarádkami proberete vše možné i nemožné a zažijete dny plné legrace. Jen si před odjezdem nezapomeňte zařídit cestovní pojištění, které vás finančně ochrání v neočekávaných situacích.

Související články