Tvíd – co to je? Objevte nejmódnější tvídové oblečení a doplňky

mohito.com
Komerční článek
|
25. 01. 2023
|
Jedním z nejžhavějších trendů posledních sezón je tvíd. Tento silný, hřejivý a měkký materiál překvapí svým elegantním vzhledem. Nabízí také spoustu možností stylingu, takže si můžete vytvořit outfit do práce, na rande i na setkání s přáteli. Objevte nejmódnější tvídové oděvy a doplňky, které nesmí chybět ve vašem šatníku.

Co to je tvíd?

Spojujete si tvíd pouze s nemoderním oblečením? Pak je nejvyšší čas tento stereotyp prolomit, protože tato hřejivá tkanina se dočkala moderního zpracování a kraluje světovým přehlídkovým molům. Proto by vám tento materiál neměl chybět ve vašem šatníku v letošní podzimní/zimní sezóně, kdy jej můžete použít i jako svrchní oděv. Díky své tloušťce poskytuje dobrou ochranu proti chladu a je příjemná na dotek. Všímejte si i dalších vlastností tvídu:

  • Vzor rybí kost – právě tento výrazný vzor činí oděvy nádherně originálními. Snadno najdete také tvídová saka, blejzry nebo šaty.
  • Smart casual styl – tvíd je typický neformální styl, který se hodí do práce i na večerní rande.
  • Fleecový materiál – tvíd chrání před chladem a skvěle se hodí k podzimnímu vzhledu.
  • Praktický materiál – s tvídem můžete zapomenout na nevzhledné záhyby. Zapůsobíte tak bezchybným vzhledem i po několika hodinách v práci nebo v autě.

5 nejmódnějších tvídových oděvů

Objevte opravdu mnoho zajímavých a módních oděvů z tvídu. Nejčastěji se tato látka používá na bundy, které se skvěle hodí na podzim a v zimě. Všestrannost této tkaniny vás však může překvapit, a proto zjistěte, jaké oděvy se z tvídu šijí a odpovídají současným trendům.

Tvídové sako v retro stylu

tvid-2.png


mohito.com

Retro design s moderním nádechem - přesně taková jsou dámská saka. Mezi nejoblíbenější modely patří dvouřadové modely s mírně prodlouženým střihem. Skvěle vypadají také nadměrné velikosti s ramenními vycpávkami. Můžete je kombinovat s vypasovanými sukněmi, šortkami, kalhotami nebo i šaty. V závislosti na ročním období volte tmavší barvy, jako je červená, zelená nebo černá. Pastelové odstíny fialové a růžové budou na jaře a v létě vypadat ještě lépe.

Mezi největší módní hity patří tvídové bundy se syrovým povrchem, které dodávají vzhledu lehký a ležérní nádech. Navíc viditelné knoflíky - nejlépe zlaté nebo stříbrné - podtrhují charakter tvídu.

Obchodní a okouzlující soupravy v tvídu

Líbí se vám celkový vzhled, nebo hledáte sadu, která se hodí na obchodní schůzky i rodinné akce? Pak zvolte dámské sety, které zaujmou svým šarmem a profesionálním stylem. Značka MOHITO splňuje tato očekávání a nabízí mnoho návrhů, které se skládají z bund, sukní nebo tvídových šortek.

Hledáte inspiraci? Pak je skvělou volbou delší sako v kombinaci s mini tužkovou sukní. Střih vyváží vaši postavu, zdůrazní vaše přednosti a poskytne vám dostatek pohodlí. S tvídovou soupravou v černobílé nebo červenočerné barvě určitě uděláte dojem.

Tvíd vypadá skvěle také jako látka pro krátké sako a rozšířenou sukni. Takový styling bude ideální pro mladé ženy, které chtějí kombinovat ležérní styl s profesionálním vzhledem.

Sníte o maximálním pohodlí? Pak zvolte černý tvídový komplet sestávající z jednořadového saka a šortek. Je to dokonalá sada pro odvážné ženy.

Teplé tvídové šortky

Příchod podzimu nebo zimy neznamená, že se musíte vzdát šortek. Tvíd je dostatečně hřejivý, aby vás udržel v pohodlí a ochránil vás před chladem. Vyberte si šortky tmavší barvy, například černé, a střihu s vysokým pasem. Tato kombinace zdůrazní tvar vaší postavy a opticky prodlouží nohy. Nezapomeňte je zkombinovat s dlouhými botami, neprůhlednými punčochami a pleteným svetrem. Tato kombinace je módní, pohodlná a opravdu fenomenální.

Tvídové topy pro všechna roční období

Máte rádi nestandardní řešení? Pak se vám určitě bude líbit tvídový top s ozdobnými zlatými knoflíky. Model v zářivě modré barvě vám dodá spoustu energie. Krátké rukávy podtrhují univerzálnost této halenky - můžete ji nosit na jaře bez svrchního oděvu a také přes ni přehodit sako nebo blejzr. Také na podzim a v zimě se může stát jednou z vrstev vašeho oblečení.

Tvídový top módního kratšího střihu bude vypadat skvěle v kombinaci s šortkami a sakem ve stejné barvě. Pak můžete vytvořit celkový módní vzhled.

Tvídové šaty na podzim, zimu a jaro

tvid-3.png


mohito.com

Hledáte tvídové oblečení ideální pro všechna roční období? Pak se rozhodněte pro šaty. U MOHITO najdete modely v mnoha různých střizích, délkách nebo barvách. Skvěle vypadají mini šaty košilového střihu - nebo je můžete nosit jako tuniku. Zavazování v pase zvýrazní vaši siluetu a v kombinaci s kalhotami z ekokůže je vhodné zejména v zimě.

Tvídové mini šaty s krátkými rukávy jsou ideální volbou na léto. Pak zvolte svěží a jasnou barvu, například růžovou, bílou nebo modrou. Díky ozdobným knoflíkům, krytému zipu a detailům na rukávech s neupravenými okraji budete mít dokonalý outfit na večírek, večerní rande nebo jinou důležitou příležitost.

Jaké doplňky nosit k tvídovému oblečení?

Doplňky jsou důležitou součástí každého oblečení a jsou nejen praktické, ale také dodávají tvídovému oblečení charakter. Zjistěte, které doplňky se hodí k sakům, šatům, bundám a soupravám z tohoto módního materiálu.

Hladké šály a komíny

Tvídové šály jsou dokonalým doplňkem, protože dodávají vzhledu lehkost a dobře se hodí ke vzorovanému oblečení. V zimě volte šály v tmavších barvách, jako je černá a šedá. Komíny nebo šály z hřejivých látek vás jistě zahřejí. Chcete být ještě bláznivější? Pak zvolte dlouhé, měkké šály s třásněmi ve výrazných a výrazných barvách. Hitem posledních sezón je fuchsiová a kobaltová barva, které se skvěle hodí k černým a bílým tvídovým bundám.

Nemusíte se omezovat jen na standardní šátky, šály nebo komíny. Stačí zvolit doplňky ve tvaru rybí kosti nebo kostky a zopakovat tak vzor saka nebo jiného tvídového oděvu.

Rukavice z tvídu

Tvíd je materiál, který je skutečně univerzální, a tak své zimní oblečení slaďte s klasickými a elegantními rukavicemi. Výrazné tvídové zdobení jistě upoutá pozornost a kombinace černé, béžové a jemných zlatých nití dodává tomuto doplňku luxusní nádech.

Kabelky s řetízkem z tvídu

1.png


mohito.com

Nedokážete si představit důležitý výlet bez kabelky nebo batohu? K tvídovému oblečení se hodí mnoho materiálů a typů kabelek, ale doporučujeme především malý model na bižuterním řemínku. Tvíd v této edici zaujme svou elegancí - tu zajišťuje kombinace zlaté a černé barvy. Taková kabelka se hodí k blejzru, šatům i sukni ze stejného materiálu. Určitě se stane vaším oblíbeným doplňkem při setkání s přáteli, randění a poloformálních večírcích.

Související články