Topy a trička bez rukávu jsou aktuálně v módě – jak je kombinovat s jinými kousky oblečení

Shutterstock
Komerční článek
|
07. 03. 2023
|
Pokud hledáte nějaký moderní kousek do šatníku, můžete vsadit na moderní „miniaturní“ kousky oblečení nebo to, kterému nějaký ten kousek „chybí.“

Vyplatí se proto podívat především na topy a trika bez rukávu, které dokážou vašemu oblečení dodat příjemný akcent, ale zároveň na sebe nestrhnout nechtěnou pozornost (a ani vás neobalí příliš velkým množstvím látky).

Topy nebo trička bez rukávu si většina lidí spojuje spíš ženským šatníkem, ale není to tak docela pravda. Pokud se naučíte tyto dva kusy oblečení rozlišovat, zjistíte, že jsou použitelné pro obě skupiny víceméně rovnocenně.

Rozdíl mezi topem a tričkem bez rukávu

Top a tričko bez rukávu jsou dva odlišné kousky oblečení, i když se mohou zdát velmi podobné. Rozdíl mezi nimi spočívá v jejich designu a účelu.

Top bez rukávu je obvykle elegantnější než tričko bez rukávu. Tvoří ho často jemnější materiál a bývá vyroben z lehčích a vzdušných látek, jako jsou hedvábí, šifon, krajka nebo satén. Topy bez rukávů mají obvykle střih vypasovaný na tělo a bývají zdobeny nápaditými detaily, jako jsou volány, krajky nebo různé ozdoby. Všeobecně také platí, že topy bez rukávů se obvykle nosí při formálnějších příležitostech, jako jsou například svatby, koktejlové party nebo večírky.

Na druhé straně této specifické skupiny stojí trička bez rukávů. Ta bývají obvykle vyrobena z bavlny nebo jiných pohodlných materiálů, které jsou vhodné pro každodenní nošení. Mají velmi volný střih a často se zdobí nejrůznějšími potisky nebo logy (jiné ozdobné prvky spíše přítomny nebývají). Trička bez rukávů tedy nejsou právě ideální pro nejrůznější společenské příležitosti, ovšem skvěle se hodí na sportování, venkovní aktivity, neformální setkání s přáteli a podobně. Svým vzhledem jsou tedy navržené spíše pro muže nebo aktivní ženy (topy se hodí prakticky výhradně pro ženy).

V každém případě jsou topy i trička bez rukávu skvělou volbou především pro letní období a lze je kombinovat s různými dalšími kousky oblečení, díky čemuž dokážete vytvořit různé zajímavé a praktické outfity (zajímavou nabídku těchto kousků najdete na adrese https://answear.cz/k/ona/obleceni/topy-a-tricka/bez-rukavu.

S čím kombinovat topy a trička bez rukávu

A jak si s pomocí těchto unikátních kousků šatník u sestavit efektní outfit? Naučte se topy a trička bez rukávu kombinovat shodnými protějšky.

Džíny jako klasika

Tyto kousky oblečení vypadají skvěle s džínami, ať už jsou to boyfriend, skinny nebo ty rovného střihu. Doporučujeme zvolit jemnější materiál topu nebo trička, aby se v kontrastu s ním zvýraznila textura džínů.

Sukně jako partnerky k topům

Lze je kombinovat i s mini, midi nebo maxi sukněmi. Doporučuje se zvolit sukně v kontrastním barevném odstínu nebo s potiskem, aby se top nebo tričko bez rukávu staly výraznějšími prvky vašeho outfitu.

Související články