Tipy, jak kombinovat legíny k vytvoření univerzálních outfitů

shutterstock.com
Komerční článek
|
05. 03. 2021
|
Legíny jsou oblíbeným kouskem dámského šatníku, jsou totiž velmi pohodlné, a navíc je můžete nosit při různých příležitostech. Klasické kalhoty sice nenahradí, to však neznamená, že s nimi nelze vytvořit zají-mavé kombinace. Jedná se o opravdu univerzální kousek, který by vám neměl chybět.

Legíny pro každý den

Legíny jsou pohodlné pro každý typ postavy, je však třeba myslet na to, že dokážou zvýraznit každou nedokonalost. Je proto dobré vědět, jak je správně nosit. Základem je vybrat si správnou velikost a materiál legín. Kalhoty by vám neměly nikde odstávat, naopak by měly skvěle sednout a obepnout postavu. Dejte si pozor, aby materiál nebyl příliš tenký. Pak se totiž legíny mohou natahovat zejména v oblasti kolen, v horším případě budou prosvítat.

legiuny_lindsey_1.jpg


Astratex

K legínám se rozhodně nehodí krátké topy a trička. Naopak skvěle vypadají v kombinaci s delšími tričky či halenkami, módní dojem pak vytváří legíny v kombinaci s kardiganem, který navíc skryje i výraznější křivky. Nejoblíbenější jsou klasické černé legíny, k těm totiž snadno najdete hodící se vršek. Další možností, která vypadá dobře, je vrstvení. Vyzkoušejte proto kombinovat různé vrstvy, vytvářet kontrasty a netradiční outfity. Pokud se však rozhodnete pro vrstvení nebo výrazně barevný top, doplňte celý outfit raději neutrální obuví, ideálně v barvě legín.

Koženkové legíny

Legíny s koženým vzhledem můžete bez starostí vzít i do města. Působí totiž o něco formálněji, obzvláště pokud je zkombinujete s halenkou nebo sáčkem a přidáte k tomu boty na podpatku. Tento typ kalhot se hodí také pro večerní zábavu, pořídit si můžete i legíny s různými doplňky, jako jsou prostřihy či krajky. Pak už vše stačí završit akorát koženým křivákem a lodičkami – a stylový outfit je na světě. Navíc bývají kalhoty z tohoto materiálu o něco silnější a teplejší. Nemusíte se proto bát prosvítání, navíc je skvěle unosíte i na podzim a v zimě, kdy jsou klasické legíny nekomfortní.

Tvarující legíny

Čím dál oblíbenějším typem legín se stávají tvarující. Ty se totiž mnohdy na první pohled podobají klasickým legínám, setkat se navíc můžete s různými doplňky v podobě proužků, koženky a podobně. Díky tomu tak legíny získají méně tradiční vzhled, který dokáže okouzlit. Kromě toho však navíc tyto tvarující legíny dokážou vylepšit postavu a zakrýt různé nedokonalosti. Vybrat si můžete takové, které mají stahovací efekt pasu nebo třeba push-up efekt v oblasti zadečku. Díky tomu se tak nemusíte bát, že by legíny na postavě vypadaly nelichotivě. Pak už je stačí zkombinovat s vrškem podle vašich představ.

tvarujiuciu_legiuny_perrie.jpg


Astratex

Legíny pro sport

Legíny jsou také velmi oblíbené kalhoty pro sportování. Jsou totiž opravdu pohodlné, při výběru správného kousku vám nebudou padat, správná velikost a vhodný materiál totiž skvěle padne, poskytne vám flexibilitu při sportu, a navíc budete vypadat skvěle. Dejte si při výběru pozor také na střih, který legíny mají, ten by se měl totiž přizpůsobit vaší postavě. Důležitá je také elasticita daného materiálu, aby vás kalhoty při sportu neomezovaly.

sportovniu_legiuny_andromed.jpg


Astratex

Sportovní legíny se vyrábí v mnoha různých provedeních. Můžete si tak vybrat nejen z různých délek kalhot, ale především rozličné barvy a vzory. Těch je totiž na trhu opravdu mnoho. Můžete si tak pro sport pořídit legíny se zajímavým vzorem, který zaujme každého ve vašem okolí. Ať už máte v oblibě divoké kombinace barev, decentní doplňky nebo jen výrazné barvy.

S legínami se můžete setkat v mnoha různých provedeních. Díky tomu z nich tak můžete udělat pohodlné kalhoty na doma, formální oblečení do práce nebo třeba volnočasový oděv, ať už na večerní zábavu nebo pro sportování.

Související články