Tenisky a celebrity: jejich nejznámější (a úspěšné) spolupráce

Footshop
Komerční článek
|
10. 03. 2021
|
Značky, které se specializují na prodej tenisek, se musí opravdu snažit, aby si udržely náskok před konkurencí. Právě v tom jim může pomoci spolupráce s celebritami, jako jsou herci, popové hvězdy a sportovní hvězdy.

Tato spolupráce je výhodou pro obě strany, protože oběma zvyšuje popularitu a výrobci tenisek také tržby. Celebrity slouží nejen jako vyslanci globálních značek, ale také podporují a v některých případech také společně navrhují produkty. Pojďme se podívat na ty nejznámější spolupráce vůbec.

Dr. Woo a Converse

Společnost Converse spojila své síly s tatérem Dr. Woo – tento umělec pracoval na nové verzi Converse Chuck 70. Díky tomu získaly tenisky Converse jedinečný vzhled. Čím více botu odřete, tím více podkladového potisku odhalíte – tímto způsobem mění teniska svou barvu v průběhu času. Takže v podstatě budete chtít své nové boty ošoupat, abyste uviděli krásnou práci Dr. Woo. Spolupráce Converse a Dr. Woo byla zahájena v září 2018. Předtím, než se stal světově proslulým tatérem, byl Woo začínajícím podnikatelem, který chtěl založit vlastní oděvní řadu.

Led Zeppelin a Vans

Legendární rocková skupina Led Zeppelin oznámila svou spolupráci se společností Vans v únoru 2019. Bylo to k oslavě padesátého výročí kapely. Limitovaná kolekce obuvi a oděvů Quickstrike obsahuje jednotlivé runy členů kapely uspořádané do celoplošného potisku. Od společnosti jsou velice oblíbenou obuví také Vans Slip on, což je obuv vhodná do teplejších dnů – například na letošní jaro.

Selena Gomez a Puma

Zpěvačka a herečka Selena Gomez je jednou z největších celebrit, která se pustila do spolupráce se společností Puma. První obuv spojená s touto hvězdou se na pulty obchodů dostala v září 2018. Selena Gomez spolupracovala s Pumou na nových vezích tenisek Defy x SG.

Serena Williams a Nike

Tenistka Serena Williams oslavila svůj návrat na turnaj ve Wimbledonu v Londýně pomocí zcela nových tenisek značky Nike. Hvězda se na akci vrátila v červenci 2018 a označila tuto příležitost botami Nike Air Force 1 Strong and Sure od NIKEiD.

Vivienne Westwood a Asics

Britská módní návrhářka Vivienne Westwood propůjčila svou kreativitu společnosti Asics. Spolupracovali na vydání celkem pěti stylů tenisek, které měli velmi omezený počet vydání. První dva styly byly uvedeny na trh v dubnu 2019 a zbylé tři styly v červenci 2020. Seženete je třeba na Footshop.cz.

Justin Timberlake a Nike

Společnost Nike znovu spolupracovala s popovým zpěvákem Justinem Timberlakem v návaznosti na popularitu kolekce „Legends of the Summer“ z roku 2013, která představovala dva styly tenisek vytvořené samotným zpěvákem a designérem Tinkerem Hatfieldem. Tenisky Air Jordan III JTH, inspirovaný písní Higher Higher z Timberlakova alba Man of the Woods, byly uvedeny na trh v srpnu 2018.

Související články