Současné trendy zimní sportovní módy

Dreamstime
Komerční článek
|
14. 02. 2023
|
Současná zimní sportovní móda má několik specifik, ale v zásadě preferuje praktické střihy a elastické materiály. Stále větší popularitu si získává funkční sportovní oblečení, které kvalitně zahřeje a které se dokáže vyrovnat nejen s chladem, ale také s vlhkostí.

Pohyb je nejdostupnější prostředek jak zlepšit kvalitu života a upevnit si své zdraví – cítit se tělesně i mentálně fit a v tom je právě to kouzlo pohybu. Pravidelné sportování dodá životní energii, podpoří imunitu, zlepší spánek, sníží hmotnost, zajistí dobrou náladu a zvýší sebevědomí. Pokud se i vy věnujete zimním sportům, tak jistě dobře víte, že sportovní zážitky v zimní přírodě jsou příjemné a často jedinečné. Tělu nabízejí aktivní pohyb, plicím kyslík, očím pohled na zasněžené vrcholky hor, psychice dopřejí uvolnění a pocit radosti.

Sport jako hobby je výhra pro vaše zdraví

Pokud i vy máte v sobě sportovního ducha a právě se chystáte namotivovat se k vyšším sportovním výkonům, tak vězte, že velmi důležité je pořídit si kvalitní sportovní výstroj a oblečení, ve kterém se budete cítit pohodlně. Ať jste vyznavači zimní turistiky, běhu na lyžích, skoků na lyžích, snowboardingu, sáňkování, bruslení nebo jakéhokoli jiného zimního sportu, moderní sportovní výstroj a vhodné oblečení vaše sportovní zážitky jen umocní.

Váš sportovní šatník, který drží krok s módou

V zimní sportovní módě má převládat pohodlí a komfort – funkční, teplé a vzdušné oděvy, ideálně z funkčních materiálů. Současnými módními trendy jsou monochromatické komplety i komplety v intenzivnějších barvách, kvalitní materiály (funkční) a precizně provedené střihy, které neomezují sportovce v pohybu.

Značkové dětské lyžařské bundy i zimní sportovní větrovky pro dospělé mají ideálně správný poměr zateplení a prodyšnosti, jsou nepromokavé a větru odolné a i zde platí, že funkční matriály se již stávají standardem. Proto i dětské, pánské a dámské lyžařské kalhoty kupujte výlučně z vodovzdorných materiálů, které sníh ani déšť jen tak lehce nepromočí – což jistě každý rodič ocení. Kvalitní spodní prádlo a termo mikiny zajistí sportovci i v mrazivém počasí optimální tělesnou teplotu. Moderní materiály obsahují v různých poměrech kombinaci polyamidu, polyesteru, polypropylenu, acrylu a elastanu.

Oděvy z těchto skvělých funkčních materiálů mají řadu výhod - nízkou hmotnost, výbornou mechanickou odolnost, dobře odvádějí pot, snadno se perou a rychle schnou, což je nesmírně praktické.

Kvalitní zimní sportovní obuv nesmí chybět

Kvalitní, zimní sportovní obuv se také vyznačuje nízkou hmotností a precizními střihy. Je pohodlná, dokonale tvarovaná, nepromokavá a prodyšná. Důležité je, aby si sportovec zvolil vždy správnou velikost – nejen délku, ale také šířku a aby obuv měla měkkou výstelku a nelze zapomenout ani na neklouzavou podrážku. Pokud obuv způsobuje otlaky nebo odřeniny, je třeba ji ze sportovního šatníku vyřadit, a to i v případě, že je nová a krásná na pohled, vyhnete se tak zdravotním problémů a o zdraví jde především.

Související články