Najděte svůj styl. Na co se zaměřit při výběru zimního oblečení?

modanoemi.cz
Komerční článek
|
26. 11. 2021
|
Chladné zimní počasí nám klepe na dveře a vy stále nosíte koženou bundu nebo tenký kabátek? V tom případě je důležité udělat revizi svého šatníku a opatřit si kvalitní a správné oblečení. Na co se zaměřit při výběru zimních kousků?

Důležitá je hlavně funkce

Zimní oblečení musí v první řadě poskytovat funkci. V praxi to znamená vytvářet teplo při mínusových teplotách. Při výběru dámské bundy se snažte zvolit model s podšívkou a velkou kapucí. Ta vás ochrání před deštěm, sněhem i větrem. Skvěle se hodí také lidem, kteří neradi nosí čepice. Není to však jen bunda, kterou budete na zimu potřebovat. Kromě ní si obstarejte i stylový dámský svetr s klasickým výstřihem nebo ve formě roláku. Hrubá látka vás udrží v teple a zajistí, že vám bude příjemně i po tom, když si bundu sundáte.

Základ představují ještě rifle sahající až ke kotníkům. Snažte se, aby tato část nohou nebyla odhalená. Velmi rychle byste mohli onemocnět. Během nakupování se setkáte nejen s klasickými riflemi, ale také se zateplenými modely. Udrží teplo mnohem lépe.

Nezapomínejte ani na vzhled

Samozřejmě kromě samotné funkce je klíčový také vzhled. Díky modernímu provedení se v oblečení cítíte dobře a příjemně. Můžete ho sladit s jinými věcmi a doplňky. Zima je charakteristická tím, že používá spíše tmavší odstíny. Černá, hnědá a šedá jsou sice pěkné a hodí se ke všemu, ale nejsou příliš zajímavé. Ve spleti ostatních lidí ve stejných barvách se ztratíte.

Vyčnívejte z davu. Vyberte si výraznější odstíny přitahující pozornost. Nebojte se červené, růžové, zelené, žluté a modré. U těchto barev si ale dávejte pozor na jejich kombinace s jinými. Když se oblečete do zelené, vyberte k ní něco univerzálního a jednoduchého. Nesnažte se vytvářet kontrast.

Zvolte správnou obuv

K pěknému outfitu musíte zvolit i vhodné boty. Na zimu jsou jako stvořené dámské holínky na nízkém nebo vysokém podpatku. Obujte si je k sukni nebo kalhotám. Výběr je na vás. Na druhé straně skvělé jsou i dámské kotníkové holínky. Ochrání okolí kotníku a dobře se v nich chodí.

Stylové doplňky

Oblečení je důležité, ale v zimě vás skvěle ochrání i stylové doplňky. Do této kategorie se řadí šály, čepice a rukavice. Když chcete ladit, obstarejte si sadu ve stejné barvě a materiálu. Nebojte se ani dekorací, například kamínků, nášivek a jiných menších detailů. Spolu se šálami jsou trendy i šatky. Když víte, jak je správně uvázat, máte vyhráno.

Připravte se na zimu

Dlouhá a chladná zima vyžaduje víc než jen jednu bundu nebo kabát. Připravte se na ni správně. Obstarejte si svetry, kalhoty i nízké dámské holínky. Nenechte nic na náhodu a ujistěte se, že vždy, když vyjdete ven, budete v teple.

Související články