Jaké typy holínek jsou trendy a které vybrat pro letošní podzim?

CCC
Komerční článek
|
05. 10. 2021
|
Holínky už dávno nejsou obuví vhodnou jen a pouze do bláta. Gumáky, jak se holínkám přezdívá, jsou podzimním trendem už několik let.

Aby také ne – ozvláštní outfit a hodí se snad ke všemu. V klasickém podzimním počasí jsou navíc více než praktické. Ani letos nejsou holínky pozadu – jaké budou tou nejlepší volbou právě do vašeho botníku?

Kde se vzaly holínky?

Historie holínek sahá až do 18. století, kdy byly spíše praktickou obuví než stylovou ozdobou. Jejich éra však nekončí a dnes jsou holínky populární u nás i ve světě – obzvlášť v sychravém počasí si při procházce městem můžete všimnout mnoha druhů i barev těchto, dnes převážně gumových, bot. Původně byly wellington boots, jak se holínkám v angličtině přezdívá, vyráběny především z kůže. Dnes jsou praktickou obuví i v případě, že se zrovna nechystáte brodit bahnem nebo loužemi. Pokud se rádi inspirujete módou blogerek či modelek, můžete si všimnout, že právě holínek v různých barvách i stylech jsou sociální sítě plné. Vysoké, nízké, s detaily a aplikacemi nebo ty úplně hladké – výběr je nekonečný a stejně tak jsou na tom možnosti, jak je zkombinovat s oblečením.

Gumové boty jako trend

Výhodou holínek je bezesporu i to, že je můžete obout celoročně. Zatímco na podzim je vynosíte pravděpodobně nejvíce, tak i v období, kdy se loučí zima a na chodnících taje sníh, budete rádi, že je máte. Dámské holínky doplněné o vlněné ponožky můžete nosit také v zimě. Pokud zrovna nemrzne a nehrozí vám uklouznutí, budou i v chladném počasí skvělou nepromokavou variantou obuvi. I když už jejich název napovídá, že by měly zakrývat celou holeň, existují i holínky kotníčkové. Vypadají elegantně a splní svůj účel. Nápadně připomínají pérka, která jsou neméně oblíbenou podzimní obuví. Pokud vám tak přijdou robustní holínky na výrazné podrážce příliš extravagantní, nemusíte se bát zvolit tento způsob, jak holínky nosit. Ani vysokých holínek se ale v žádném případě není třeba obávat. Obout je můžete totiž téměř ke všemu a díky širokému výběru, který nabízí třeba prodejny CCC, si přijdete na své, ať už jste příznivcem výrazných kousků nebo spíše tlumených a zemitých barev. Výhodou nejen dnešní doby je i fakt, že produkty ze sítě CCC zakoupíte jak na prodejně, tak online z pohodlí vašeho domova.

ccc_5903698830810_01_lr.jpg


CCC

Letos vede lesk. Jak ho nosit?

Ať už zvolíte gumáky s mírným podpatkem, kotníčkové či vysoké, s přezkou nebo bez, letos to vyhrajete s leskem! Je jedno, zda dáte přednost černým nebo obujete béžové – jejich vysoký lesk pomůže rozzářit váš outfit tak, že klasické džíny a sako postačí k vytvoření trendy podzimního modelu. V chladnějších dnech pak budou dámské holínky skvělou volbou k teplému huňatému kabátu nebo dlouhé prošívané bundě. Tyhle boty se zkrátka neomrzí a věřte, že nebudou kouskem na jednu sezónu, ani neskončí na dně botníku přikryté prachem. Jakmile jednou obujete holínky, jen těžko se jich budete vzdávat. Dnes už navíc neplatí, že by holínky nezvládly poskytnout i tolik potřebné pohodlí – často bývají vyrobené z příjemných, měkkých a ohebných materiálů, takže se není třeba bát ani toho, že by vám guma odřela paty a procházka se vám prodloužila o cestu do lékárny pro náplasti na puchýře. Pokud zvolíte správný tvar bot, nebudou vám holínky nikde překážet a budou tak akorát objímat vaše lýtko. Výběrem podpatku zase ovlivníte, zda vám přidají pár centimetrů do výšky a na noze budou výrazné, nebo zda podtrhnou váš elegantní styl plný jemných linií.

Související články