Jak vybrat šperky s kameny a nešlápnout u toho vedle? Máme návod!

Shutterstock
|
14. 11. 2023
|
Blíží se Vánoce a většina z nás začne za chvíli nepokrytě bláznit. Co pořídit pod stromeček svým blízkým? A co to letos vyřešit stylově a vybírat krásné šperky s kameny?

Vybírat osobitou ozdobu není zrovna jednoduchá záležitost. Je ale nanejvýš pravděpodobné, že se dáreček v podobě šperku s kamenem sklidí úspěch, když sáhneš po některém ze 7 nejvyhledávanějších a nejpopulárnějších. Tady jsou i s některými svými účinky!

Achát

Poloprůhledný minerál, který doslova může hrát všemi barvami (od bělavé přes šedou a nejrůznější odstíny hnědé až po modrou, červenou nebo zelenou), si nakonec vždycky najde oblibu. Záleží jen na tom, které barvě by sám obdarovaný dal přednost. Šperky s achátemneutrálních barvách se hodí ke každému outfitu, ve výraznějších barvách zase podtrhnou styl.

Achát – účinky: Podporuje pozitivní myšlení, prohlubuje kreativitu, zajišťuje úspěch a dobré přátele, ženám pomáhá při porodu, obecně pak tiší nejrůznější bolesti a hodí se k léčbě alergií.

achat.jpg

Achát může neobyčejně hrát snad všemi barvami.
sperkyakameny.cz

Ametyst

Pokud sis dala za cíl najít pro někoho šperk, který padne k absolutně všemu, ať už na sebe obdarovaná hodí malé černé, nebo jen ležérní oblečení do práce, hledej právě mezi šperky s ametystem. Tenhle kámen oslňuje odstíny fialové od levandulové až po purpurovou. V případě náhrdelníku pak půjde o nepřehlédnutelný módní doplněk!

Ametyst – účinky: Chrání především před psychickými útoky, zmírňuje smutek a lítost, zvyšuje motivaci a zlepšuje paměť, podporuje při odvykání závislosti na alkoholu a chrání před nočními můrami.

55468_9766_55468_9112_vyr_2901am420s_2-nahrdelnik-z-ametystu-s-priveskem.jpg

Ametyst vynikne na každém, kdo si ho vezme.
sperkyakameny.cz

Citrín

Šperky s citrínem dokážou krásně zvednout náladu, jen co se na ně nositel podívá. Se svou okouzlující jemně citrónovou nebo až sytě zlatavou barvou jsou skvělé pro všechny, kteří chtějí zářit nejen svou vnitřní krásou, ale i tou vnější. Náhrdelník z citrínu je taková pojistka dobré nálady pro všechny případy!

Citrín – účinky: Pomáhá v kreativní činnosti, čistí čakry a usnadňuje čerpání nové energie, navozuje pocity klidu a vyrovnanosti, podporuje při chronickém únavovém syndromu a léčí horní cesty dýchací.

55468_6286_vyr_1275ci650_2-nahrdelnik-z-citrinu.jpg

Citrín rozjasní svého nositele navenek i zevnitř.
sperkyakameny.cz

Hematit

Hematit je oblíbený pro svůj charakteristický kovový lesk i odstíny od stříbrné až po temně železnou. Šperky s hematitem můžou být neutrální a nenápadné, ale po nápaditém zpracování i výrazné a nepřehlédnutelné. Snadno se stávají synonymem pro jednoduchou eleganci, která v sobě ale ukrývá pevnost, sílu a odhodlání.

Hematit – účinky: Navozuje rovnováhu těla, mysli i ducha, aktivuje vůli a odvahu, kolem svého nositele vytváří ochranné pole vůči negativním vlivům, posiluje činnost jater, sleziny a plic.

_vyr_5837_hk2730s_2-nahrdelnik-z-hematitu-koralu-a-stribra.jpg

Hematit je výrazný a nepřehlédnutelný, a přesto tak krásně padne komukoli!
sperkyakameny.cz

Jaspis

Šperky s jaspisem nabízejí jedinečné abstraktní vzory, které přesvědčí každého, kdo se na něj podívá, o tom, jak mocná, ale především hravá a kreativní je příroda. A je vlastně jedno, jestli vybereš náhrdelník tvořený miniaturnímu kuličkami, nebo náhrdelník ve stylu boho, který ze své nositelky učiní naprosto nepřehlédnutelnou bytost.

Jaspis – účinky: Uklidňuje rozbouřené city, učí žít v souladu s přírodou, přináší stabilitu, podporuje učení a touhu objevovat, přináší klidný spánek a posiluje imunitu.

_vyrp11_9653ja6292s_2-nahrdelnik-z-jaspisu.jpg

S náhrdelníkem z jaspisu v boho provedení nositelku nikdo nepřehlédne!
sperkyakameny.cz

Lapis Lazuli

Nemáme extra rády klišé, ale modrá je dobrá a v případě šperků s kamenem lapis lazuli to platí dvojnásob! Tmavé odstíny modré, pro které je lapis lazuli (neboli kámen lazurový) ceněný, připomínají noční oblohu a snad i hloubku duše svého nositele. Nemusí ale zůstat jen tmavě modré – lapis lazuli může obdarovaný dostat v mnoha odstínech a krásný kontrast tvoří například s kovy, které dají vyniknout jeho kráse.

Lapis Lazuli – účinky: Zmírňuje nejistotu a strach, stejně jako bolesti hlavy ze stresu, navozuje pocit bezpečí, pomáhá s depresemi i s otoky a křečemi.

_vyr_432ll500_1_nahrdelnik-lapis-lazuli.jpg

Lapis Lazuli působí tajemně až magicky!
sperkyakameny.cz

Obsidián

Dal by ten, koho se chystáš obdarovat, přednost tajemně až dramaticky zbarvenému obsidiánu sněžnému, nebo spíš úchvatně výraznému modrému obsidiánu? Jakmile tuhle otázku rozlouskneš, šperky s obsidiánem už nespustíš z očí. Jsou totiž vážně podmanivé a ty nebudeš sama, kdo takového dojmu nabyde.

Obsidián – účinky: Chrání před temnými silami, dodává sebedůvěru, pomáhá s psychomatickými potížemi, aktivuje intuici, mírní stres a příznivě působí na srdce.

_vyr_3379_ob250_2-nahrdelnik-ze-snezneho-obsidianu.jpg

Obsidián má neobvyklé účinky. Mimo jiné chrání před temnými silami.
sperkyakameny.cz

Který kámen to nakonec vyhraje? A nezapomeň, že spousta šperků s kameny se hodí i pro muže!

Související články