Jak se dokonale připravit na zimní pobyt na horách, abychom byly trendy?

Bigstockphoto
Komerční článek
|
20. 12. 2021
|
Zima už nám klepe na dveře a vy už si odškrtáváte dny, které vám zbývají do vašeho zimního pobytu na horách? Výborně! A máte už vymyšlené, co vše si s sebou na hory povezete? Jestliže-ne, nezoufejte! Na následujících řádcích vám poradíme, co vše si na hory nabalit, aby vás nezaskočilo žádné počasí. Navíc si povíme, jak to udělat, abychom byly i na horách trendy. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jaké oblečení a obuv si na nachystat na hory v zimních měsících?

Zimní měsíce není radno podceňovat. Na horách toto pravidlo platí dvojnásob. Slunce, mlha, sníh i déšť se zde mohou střídat jako na běžícím páse. Proto je dobré, abychom si na hory koupily kvalitní teplé oblečení, které nás tzv. nenechá ve štychu ani v té největší vánici. Jak tedy oděvy a obuv na hory vybírat? Není to zas tak složité. Na hory se nám budou hodit funkční oděvy z kvalitních materiálů. V posledních letech vedou zejména ty přírodní. Sáhnout můžete po tričku či mikině z merino vlny. Oblíbené jsou také bundy s podílem husího peří, které má skvělé izolační vlastnosti. Chystáme-li se na lyže, bude to chtít kvalitní zateplené kalhoty.

Nezapomínejte, že je třeba, aby měly v dolní části rozšířenou nohavici na lyžařskou botu. Na běžky pak oceníte větruvzdorné legíny. Co se týče zimní obuvi, měla by mít zejména odolnou protiskluzovou podrážku. Také je důležité, abychom si vybraly správnou velikost zimní obuvi. Příliš těsné boty by nás totiž mohly tlačit a bylo by nám v nich zima. Chceme-li být na horách trendy, můžeme si vybírat kvalitní funkční oblečení v módních barvách. V letošní sezóně budou v kurzu zejména pastelové a přírodní odstíny barev. Co se týče zdobení, oslníte s bundou a botami s kožíškem. Ten vás jako bonus i zahřeje a ochrání před nepříjemným větrem.

Jaké vybavení s sebou přibalit do zasněžených hor?

Do hor se nám bude hodit také turistické, snowboardistické či lyžařské vybavení. Vše bychom měly ale před sezónou pečlivě zkontrolovat, abychom si při sportu neublížily. Nejlépe tak uděláte, zajdete-li s vaším sportovním vybavením do některého ze servisu. Zmíněné sportovní vybavení musí mít hladkou skluznici a ostré hrany. Díky tomu si sportování v zasněžené krajině užijete naplno. Určitě pak nezapomeňte ani na přilbu a lyžařské brýle s polarizovanými skly.

Související články