Bez jaké sportovní zimní výbavy se letos neobejdeme?

Bigstockphoto
Komerční článek
|
20. 12. 2021
|
Zima už je za dveřmi a vy ještě nemáte vybraný svůj sportovní outfit do chladného počasí? Nevadí. Na následujících řádcích se dočtete, bez jakého oblečení, obuvi a sportovního vybavení se v letošní zimě zkrátka neobejdete. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jakou sportovní obuv a oblečení bude vhodné zařadit do našeho zimního šatníku?

S příchodem chladných dnů bychom se měly zaměřit na kvalitní oblečení, které má dobré termoregulační vlastnosti. Hodit se nám tak budou oděvy z přírodních materiálů. Velké oblíbenosti se těší zejména trička a mikiny z merino vlny. Skvěle odvádí pot od těla a vy tak zůstanete v suchu a teple po celou dobu sportovní aktivity. Dívky a ženy si oblíbily i stylové bundy s husím peřím. Bundy působí nadýchaný dojmem a zahřejí i za mrazivých dnů. Do zimy pak nezapomeňte obléci i kvalitní termoprádlo.Při oblékání bude dobré využit metodu tzv. vrstvení. Podle počasí pak můžete vrstvy přidávat či ubírat. Zaměříme-li se na obuv, výborně nám poslouží kotníčkové boty s protiskluzovou podrážkou. Kotníčkové modely skvěle fixují naše chodidlo a dopřejí nám tak v terénu větší stabilitu. Boty do zimy by pak měly splňovat i další kritéria. Dobré je, aby byly voděodolné, vetruvzdorné a oděruodolné. Boty na sport pak musí sedět tzv. na míru. Nikde by nemělo nic tlačit, chodidlo však nesmí v botě ani plavat. Platí to pak samozřejmě i u obuvi na běžecké lyžování, snowboarding či sjezd. Do chladných dnů pak ženy ocení i boty s kvalitním zateplením. Chcete-li být letos trendy, vybírejte si oblečení a obuv v přírodních či pastelových odstínech. V takto postaveném outfitu budete neodolatelné!

Jaké sportovní vybavení si pořídit na letošní zimní sezónu?

K zimě patří neodmyslitelně i lyžování, snowboarding a běžkování. Jestli-že vybíráte nové lyže, snowboard nebo běžky, zaměřte se především na jejich správnou velikost a vyberte si vhodný model právě pro vás a vaše specifické potřeby. V nabídce jsou sportovní i rekreační kousky. Kromě designu pak sledujte i skluznici, hrany a nezapomeňte k lyžím vybrat i vhodné hůlky. Na hory si pak přibalte i vosky. Ty vás mohou zachránit při náhlé změně počasí. Díky tomu vás nezaskočí ani námraza či sluncem rozbředlý sníh na vrcholcích kopců.

 

Související články