Podzim ve společnosti omamných, romantických i něžných vůní: vyberte si parfém na míru

photostock360 / Shutterstock.com
Komerční článek
|
13. 10. 2022
|
Používáte celoročně jeden parfém? Zkuste něco nového. Zahalte se do svého oblíbeného podzimního outfitu a vyrazte do nejbližší parfumerie. Hledání ideálního parfému není radno podceňovat a budete muset zapojit veškeré své čichové schopnosti. Ale není se čeho bát, přinášíme vám jednoduchý návod na to, jak si vybrat parfém snů, který se stane přirozenou součástí vás samotných.

Parfém vždy vyzkoušejte na své pokožce

První pravidlo, které při výběru parfému aplikujte, zní jasně – parfém vždy aplikujte na svou pokožku. Na kůži totiž každý parfém reaguje jinak. Proto nám na některých ženách určité dámské parfémy příjemně voní, ale když si je zkusíte vy sami, zjistíte, že voní zcela odlišně a nemusí vám vůbec vyhovovat.

Kolik parfémů najednou vyzkoušet?

S množstvím parfémů, které vyzkoušíte, to nepřehánějte. Vaše smysly totiž budou přehlceny po čtyřech až pěti vůních. Pokud budete zkoušet kořeněné pánské parfémy, může se stát, že po třech již nebudete schopni rozlišovat další vůně. Proto neváhejte, dejte si pauzu a ke zkoušení se vraťte další den.

Kam parfém aplikovat, aby vydržel co nejdéle?

Při výběru parfému se neřiďte aktuálními trendy, ale dejte přednost takovým vůním, které máte rádi.  Pokud vám vyhovují těžké vůně, s jejich množstvím to nepřehánějte. Jsou totiž dobře cítit i pokud aplikujete pouze několik kapek. Naopak u lehkých květinových vůní můžete k tradičním místům na zápěstí, za ušima a na spáncích, přidat i pár kapek do výstřihu. Ptáte se, proč parfémy aplikovat právě na tato místa? Protože se nejlépe rozvoní na bodech, kde pulzuje krev.

Vybrat vhodný parfém je hotová alchymie. Proto při výběru nikam nespěchejte a pečlivě si očichejte veškeré vůně, které vás zaujmou. Jakmile ovšem budete cítit, že již bylo vůní moc, odložte jejich výběr na další den.

Související články