Videočlánek: Inspirativní hudba, která tě nakopne

www.pixabay.com
|
29. 09. 2017
|
Hudba při práci – pomáhá, nebo snižuje výkon? Tuhle otázku si položil tým vědců z Illinoiské univerzity a dospěl k jednoznačnému závěru – správně zvolená hudba a zvuk mohou zvyšovat pracovní výkon a zajistit rychlejší ubíhání pracovního dne.

Další výzkumy také potvrzují, že poslech oblíbené hudby nebo skladby podporuje kreativní myšlení i produktivitu. Co má tohle všechno společného s dnešním videočlánkem? Více než se na první pohled zdá. Našly jsme pro tebe totiž příjemný hudební žánr, o kterém ví jen málokdo. Ve světě Youtube ho najdeš pod označením Lo-Fi, jazz hop nebo lofi hip-hop.

Jak jinak začít nový den než s šálkem oblíbené kávy v ruce a poslechem příjemné hudby? První z téměř hodinových setů sází na jazzové tóny, zpěvačky s příjemně zastřeným hlasem, ale i jemné bubny a elektrické kytary. Zdá se ti tahle kombinace naprosto nesourodá? Pusť si tenhle set a třeba změníš názor.

Ať už potřebuješ odevzdat důležitý úkol, jehož vypracování sis (pochopitelně) nechala na poslední chvíli, nebo hledáš něco, co tě legálně nakopne, pusť si další z lofi hip-hopových setů s příznačným názvem Lonely Day.

Máš nostalgickou náladu nebo potřebuješ uklidnit pocuchané nervy po náročném pracovním dni? Pak je set „Without You“ jasnou volbou! Opět tě přivítají jemné tóny netradičního hudebního prostředí, díky kterým se naladíš na optimistickou chill vlnu a všechny trable všedních dnů hodíš za hlavu.

Poslední ze zmíněných lo-fi jazz hop setů nese příznačný název „Midnight Walk“. Jeho skladby jsou vlastně takovou moderní ukolébavkou pro dospělé nebo relaxem pro ty, které trápí nespavost. Jak se na tenhle novodobý styl tváříš? Je to tvůj šálek kávy anebo raději zůstaneš u svých oblíbených interpretů?

 

Související články